Aşure Dağıtımı Töreninde Cemevlerine Statü Talebi

Şahismail GEZİCİ/ELAZIĞ,() - ELAZIĞ'da Vali Ömer Faruk Koçak'ın da katıldığı aşure dağıtım töreninde konuşan Elazığ Cem Kültür Vakfı Başkan Yardımcısı Cafer Yeşil, cemevlerinin statüye kavuşturulması talebinde bulunarak, Alevi...

06 Kasım 2014 Perşembe 16:15
Aşure Dağıtımı Töreninde Cemevlerine Statü Talebi






Şahismail GEZİCİ/ELAZIĞ,() - ELAZIĞ'da Vali Ömer Faruk Koçak'ın da katıldığı aşure dağıtım töreninde konuşan Elazığ Cem Kültür Vakfı Başkan Yardımcısı Cafer Yeşil, cemevlerinin statüye kavuşturulması talebinde bulunarak, Alevi çocuklarının kültürlerini öğrenmesi gerektiğini söyledi.
Muharrem ayı dolayısıyla, Yıldızbağları Mahallesi'ndeki Elazığ Cemevi'nde düzenlenen aşure ikramına Elazığ Valisi Ömer Faruk Koçak, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Kutbettin Demirdağ, Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgin Pişkin, Emniyet Müdürü Nihat İşlek, İl Jandarma Komutanı Albay Sefer Resuloğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Aşure dağıtımını organize eden Elazığ Cem Kültür Vakfı Başkan Yardımcısı Cafer Yeşil, Muharrem ayının önemine değinen konuşmasında, "Bizler Alevi topluluğu olarak cemevlerinin bir statüye kavuşturulmasını istiyoruz. Bir de okullarda Alevi çocuklarının kendi kültürlerini öğrenmelerini istiyoruz" dedi.
Cemevinde yapılan Muharrem ayı ve Hazreti Hüseyin’n şehit edilmesi ile ilgili konuşmaların ardından kürsüye çıkan Vali Ömer Faruk Koçak, Türkiye’de artık her kesin kendini özgürce ifade ettiğini belirterek, "Bir insan bütün insanlık demektir. Kainat bir insandan ibarettir. Kainatın yaratılması da Peygamber efendimizin hürmetine gerçekleştirmiştir. Allah’u teala bütün kainatı onun hürmetine yaratmıştır. Aslında her şey insan için olduğunu gösteren önemli bir delildir bu. Biz Peygamber efendimize sahip çıkarken, ehlibeyte sahip çıkmamız lazım. Ehlibeyt aslında odur. Belki biyolojik olarak odur ama daha çok da onun değerleriyle ehlibeyt bize emanet edilmiş ve bizim sahip çıkmamız gereken pak bir nesildir. Onlar bizim başımızın tacıdır. Bizim varlık sebebimizin bize emanetleridir. Ama maalesef muharremin onunu idrak ederken, bu emanete sahip çıkamamanın hüznünü de yaşıyoruz. Hz. Hüseyin’i sevmeyenin imanından şüphe ederiz. Hepimiz şüphe etmeliyiz. Ehlibeyti sevmeyen, Peygamber efendimizin ashabını sevmeyen, onun dostlarını ve ailesini sevmeyen, onu da sevemez. Onu sevmeyen de hakkıyla iman etmiş olmaz. Biz kendi canımızı, anamızı, babamızı sevdiğimizden daha çok Peygamberimizi sevmediğimiz sürece, gerçekten iman etmiş olamayız" diye konuştu
Yapılan konuşmaların ardından dedelerin okuduğu duadan sonra hazırlanan 20 kazan aşure, konuklara ikram edildi.


FOTOĞRAFLI

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.