Barselona saldırısının baş zanlısı etkisiz hale getirildi

Barselona'daki terör saldırısının baş zanlısı Yunus Ebu Yakup'un, çıkan çatışmada etkisiz hale getirildiği bildirildi.

21 Ağustos 2017 Pazartesi 18:49
Barselona saldırısının baş zanlısı etkisiz hale getirildi






BARSELONA (AA) - Barselona'ya 50 kilometre mesafedeki Subirats yerleşim yerinde çıkan çatışmada bir şüphelinin etkisiz hale getirildiği duyuruldu.

Katalonya polisinin resmi Twitter hesabı Mossos d'Esquadra'dan yapılan açıklamada, Subirats'daki çatışmada etkisiz hale getirilen şüphelinin, patlayıcı yüklü bir kemer taşıdığı bildirildi.

Katalan gazetelerinden La Vanguardia ise söz konusu şüphelinin 17 Ağustos'ta Barselona'da meydan gelen terör saldırısının aranan zanlısı Yunus Ebu Yakup olduğunu iddia etti.

Polis, henüz resmen bu iddiayı doğrulamasa da İspanyol devlet televizyonu RTVE, etkisiz hale getirilen şüphelinin Yakup olduğunu ileri sürdü.

Fas uyruklu olan 22 yaşındaki Yakup'un, Barselona'nın La Rambla caddesinde yaya yoluna girerek, 13 kişinin ölümüne 120 kişinin de yaralanmasına neden olan minibüsü kullanan kişi olduğu belirtiliyor.

Muhabir: Şenhan Bolelli

Son Güncelleme: 21.08.2017 20:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.