Başkonsolos Hunter'dan Çanakkale Valisi Çınar'a ziyaret

ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Charles Hunter, Çanakkale Valisi Ahmet Çınar'ı makamında ziyaret etti. Çanakkale Valiliği'nde gerçekleştirilen ziyarette; ABD İstanbul Başkonsolosu Charles Hunter, anı defterini imzaladı. Vali Ahmet Çınar,...

01 Nisan 2015 Çarşamba 17:06
Başkonsolos Hunter'dan Çanakkale Valisi Çınar'a ziyaret






ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Charles Hunter, Çanakkale Valisi Ahmet Çınar'ı makamında ziyaret etti.
Çanakkale Valiliği'nde gerçekleştirilen ziyarette; ABD İstanbul Başkonsolosu Charles Hunter, anı defterini imzaladı. Vali Ahmet Çınar, Hunter'a Truva Atı işlemi seramik hediye etti.
Kentte ikinci defa bulunmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Başkonsolos Hunter, önceki ziyaretinde Gelibolu Yarımadası'ndaki savaş alanlarını gezdiğini söyledi. Başkonsolos Hunter, ABD'nin İstanbul Başkonsolosu olarak Çanakkale ile ilişkileri geliştirilmesi ve devam ettirilmesi yönünde elinden gelen çabayı göstereceğini belirtti. Çanakkale Savaşları anma törenlerine kendisinden önceki başkonsolosların katıldığını kaydeden Hunter, bundan sonra da anma törenlerine katılmaya devam edeceklerini dile getirdi. Çanakkale Savaşları'nda doğrudan katılmadıklarını ifade eden Hunter; savaşın Türk tarihi, savaşa katılmış ülkeler ile dünya tarihi açısından önemini hatırlattı.
OBAMA SORUSUNA YANIT YOK
Ziyarette basın mensuplarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 102 ülkenin devlet veya hükümet başkanlarına 24 Nisan'daki Kara Savaşları'nın 100'üncü yıl dönümü törenleri için Çanakkale davetinde bulunduğu hatırlatıldı. ABD Başkanı Barack Obama'nın törene katılıp, katılmayacağını sorusunu Başkonsolos Hunter, "Bununla ilgili size paylaşabileceğim herhangi bir şey yok" cevabını verdi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.