Destici: Tahminim; seçim ittifakı yüzde 55 ila yüzde 60 galip çıkacak

BBP Genel Başkanı Destici, "Benim tahminim; AK Parti, MHP ve BBP seçim ittifakı önümüzdeki seçimlerde çok rahatlıkla yüzde 55 ila yüzde 60 arasındaki bir oyla seçimden galip çıkacak ve Türkiye tamamıyla yeni sistemle yönetilmeye başlanacak" dedi.

22 Şubat 2018 Perşembe 22:19
Destici: Tahminim; seçim ittifakı yüzde 55 ila yüzde 60 galip çıkacak






HATAY (AA) - Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Benim tahminim; AK Parti, MHP ve BBP seçim ittifakı önümüzdeki seçimlerde çok rahatlıkla yüzde 55 ila yüzde 60 arasındaki bir oyla seçimden galip çıkacak ve Türkiye tamamıyla yeni sistemle yönetilmeye başlanacak." dedi.

Destici, kentteki programı kapsamında Akbez Mevkisi'ndeki bir restoranda, partisinin Hatay il teşkilatı üyeleriyle bir araya geldi.

Destici, burada AA muhabirine yaptığı açıklamada, 16 Nisan'daki referandum kararıyla sistemin değiştiğini, Türkiye'nin 1980 darbe anayasasından ve bunun ürünü olan sistemden kurtulduğunu söyledi.

Yeni sistemin hayata geçmeye başladığını ve ilgili uyum yasaları sürecinin işlediğini ifade eden Destici, bunu önemsedikleri için yaptıkları çalışmaları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve siyasi partilerle paylaştıklarını belirtti.

Destici, siyasi partiler yasasının ve seçim kanunun demokratikleştirilmesi gerektiğini dile getirerek, "Meclise sunulan, bunun önemli ayaklarından birisi. Önümüzdeki aylarda bu siyasi partiler yasası ve seçim kanunuyla ilgili yeni teklifler de gelecek. Yerel seçimler önce yapılacağı için bu yeni yapılan değişiklik onu kapsıyor. İttifak meselesi de bununla netleşti. Paketle ittifakın nasıl ve hangi şartlarda yapılacağı belirtildi." ifadesini kullandı.

"Müthiş bir memnuniyet var"

Öncekinin darbeci ve statükoyu savunan bir yasa olduğunu anlatan Destici, önceki yasada ittifakla ilgili yasal altyapı olmadığını bildirdi.

Destici, AK Parti, MHP ve BBP'nin ortaya koyduğu irade beyanının çok önemli olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Hangi şekilde olursa olsun bu ittifak inşallah sağlanacaktır. Yeni sistem bu ittifakın başarısına bağlıdır. Başarılı olacaktır. Benim tahminim; AK Parti, MHP ve BBP seçim ittifakı önümüzdeki seçimlerde çok rahatlıkla yüzde 55 ila yüzde 60 arasındaki bir oyla seçimden galip çıkacak ve Türkiye tamamıyla yeni sistemle yönetilmeye başlanacak. Hem yönetimde istikrar sağlanacak hem de Mecliste temsilde adalet daha güçlü bir şekilde yerine gelecek. Vatandaşlarımızla konuşuyoruz, sokakta esnafımızla görüştük. İnanılmaz bir memnuniyet var. 'Bunu sonuna kadar götürün başkanım.' diyorlar. Müthiş bir memnuniyet var. Verdiğimiz kararın ne kadar doğru olduğunu, durduğumuz yerin ne kadar olduğunu da buradan görüyoruz."

"İdam cezasının getirilmesi lazım"

Destici, yıllardır çocuk istismarlarının Türkiye'de herkesin yüreğini yaktığını aktardı.

Çocuk istismarlarının önlenmesine ilişkin tedbirlerin alınması gerektiğini anlatan Destici, şöyle devam etti:

"Daha önce de BBP olarak bununla ilgili çok acil tedbirler alınmasını, cezaların ağırlaştırılmasını, mutlaka ama mutlaka idam cezasının bu suçlar için getirilmesini dile getirmiştik. Referandum yaptık, halkın yüzde 98'i buna 'evet' diyor. Mutlaka bu idam cezasının getirilmesi lazım." şeklinde konuştu.

Destici, bunun tek başına da çözüm olmadığını, eğitim başta olmak üzere yasal düzenlemelerin de yapılması gerektiğini belirtti.

Destici, şöyle konuştu:

"Tedbirler, Avrupai tedbirlerle sınırlı kalmamalı. Çünkü biz farklıyız. Onların kültürüyle bizim kültürümüz farklı. Elbette ki iyi olanı, doğru olanı alırız ama biz kendi kültürümüze göre, Türk milletinin kültürüne, yapısına, Türk İslam kültürüne uygun tedbirler almak zorundayız. Dolayısıyla da bunları bir an önce uygulamaya sokmak zorundayız. Bu suçu işleyen hain de mutlaka ama mutlaka cezasını idamla ödemesi lazım."

Muhabir: Kadir Yıldız, Lale Köklü

Son Güncelleme: 23.02.2018 03:59
Anahtar Kelimeler:
Politika
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.