Bolu Barosu Başkanı: Savcıyı, yargıcı korumasız bırakan güvenlik anlayışı çağ dışıdır

BOLU, () - BOLU Barosu Başkanı Ferit Atalay, savcı Mehmet Selim Kiraz'ın ülkenin en büyük adliyesinde şehit edilmesinin, savcı, yargıç ve avukatların hiçbir can güvenliği olmadan görev yaptıklarının kanıtı olduğunu söyledi. Atalay,...

01 Nisan 2015 Çarşamba 11:46
Bolu Barosu Başkanı: Savcıyı, yargıcı korumasız bırakan güvenlik anlayışı çağ dışıdır






BOLU, () - BOLU Barosu Başkanı Ferit Atalay, savcı Mehmet Selim Kiraz'ın ülkenin en büyük adliyesinde şehit edilmesinin, savcı, yargıç ve avukatların hiçbir can güvenliği olmadan görev yaptıklarının kanıtı olduğunu söyledi. Atalay, "Güvenlik gücünü, istihbaratını başka alanlara yönlendirerek savcısını, yargıcını korumasız bırakan, terör eylemlerinde ölen ve öldürülen her vatandaşla ilgili sıradanlaşmış söylemlerin arkasına sığınarak başarıyı skor anlayışına indirgeyen bu güvenlik anlayışı çağ dışıdır" dedi.
Bolu Barosu Başkanı Ferit Atalay, savcı Mehmet Selim Kiraz'ın iki terörist tarafından adliye binasında rehin alınarak şehit edilmesine tepki gösterdi. Atalay yaptığı yazılı açıklamada, devletin güvenlik gücünü, istihbahratını başka alanlara yönlendirerek savcı, yargıç ve avukatları korumasız bıraktığı görüşünü savunarak şöyle dedi:
"Çağlayan Adliyesi'nde görev yapan cumhuriyet savcımız yürüttüğü bir soruşturma gerekçe gösterilerek rehin alınmış, daha sonra katledilmiştir. Ülkemizin en büyük adliyesinde meydana gelen bu olay savcı, yargıç ve avukatların hiçbir can güvenliği olmaksızın nedenli ilkel koşullarda görev yaptığının kanıtıdır. Güvenlik gücünü, istihbaratını başka alanlara yönlendirerek savcısını, yargıcını korumasız bırakan, terör eylemlerinde ölen ve öldürülen her vatandaşla ilgili sıradanlaşmış söylemlerin arkasına sığınarak başarıyı skor anlayışına indirgeyen bu güvenlik anlayışı çağ dışıdır."
Hiçbir zorbalık ve şiddet eyleminin adaletin önünü kesemeyeceğini ifade eden Atalay, "Bu vahim olay adalet sistemi ve çalışanları üzerinde yoğunlaştırılan çekişmelerin acı bir yansımasıdır. Marifet cumhuriyet savcımızı zarar görmeden kurtarmak olmalı iken, adil ve etkin bir yargı için kendi mensubunu koruyamayan güvenlik açığının sorumluluğunu avukatlara ihale eden bu anlayışı onaylamak mümkün değildir. Hiçbir zorbalık ve şiddet eylemi adaletin önünü kesemeyecektir. Görev esnasında şehit verdiğimiz savcımızın ailesine, tüm meslek mensuplarına ve adliye çalışanlarına sabırlar diliyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.