Çağlayan Adliyesi'nde neler oldu: Geniş haber

Çağlayan Adliyesi Baskını, özel harekat timlerinin düzenlediği bir operasyonla sona erdi. 2 terörist ölü olarak ele geçirilirken savcı ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

31 Mart 2015 Salı 21:50
Çağlayan Adliyesi'nde neler oldu: Geniş haber






Çağlayan Adliyesi'nde neler oldu: Geniş haber

Türkiye'yi sarsan Çağlayan Adliyesi Baskını, kanlı bir operasyonla sona erdirildi. Operasyon sırasında 2 DHKP-C'li militan silanlarıyla birlikte ölü olarak ele geçirildi.


Berkin Elvan'ın ölümüne ilişkin soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Bürosu Savcısı Mehmet Selim Kiraz, adliyedeki odasında DHKP-C üyeleri tarafından rehin alındı. Altınok, "Olayın kan dökülmeden çözülmesini istiyoruz. Görüşmeler devam ediyor' dedi. 

Çağlayan Adliyesi'nde neler oldu: Geniş haber

İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, Çağlayan Adliyesi'ndeki DHKP-C'nin rehine kriziyle ilgili açıklama yaptı. Altınok, "Olayın kan dökülmeden çözülmesini istiyoruz. Görüşmeler devam ediyor' dedi.

İstanbul emniyet Müdürü Selami Altınok gazetecilere şu açıklamayı yaptı:

Hiç kimsenin canı yanmadan bir an önce sonuçlanabilmesinin gayretini gösteriyoruz. İnşallah umudumuz odur ki bu eylemde kimsenin canı yanmadan, hiçbir arkadaşımızın zarar görmesine imkan vermeden sonuçlanmış olur diye düşünüyoruz. An itibariyle herhangi bir sıkıntımız yok. Herhangi bir arkadaşımızın sorunu yok.

Müzakereci arkadaşlarımız, bize katkı veren İstanbul barosu başkanımız, diğer arkadaşlarımız eylemcilerle görüşüyor

SAVCILIKTAN İLK AÇIKLAMA

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Orhan Kapıcı ise şunları söyledi:

Bu süreçte devletin tüm kurumları, bu konuda yardımcı olması gereken insanlar gerekli yardımları yapıyorlar. Tabi eylemin amacı, anladığımız kadarıyla berkin elvan soruşturması nedeniyle gündeme geldiğini öğreniyoruz. Berkin elvan, bizim çocuğumuzdur, kardeşimizdir. Onun ölüm olayı hepimizi üzmüştür. Biz hukukçular olarak soruşturmayı etkin ve zamanında yapmak zorundayız. Elimizden gelen her türlü gayreti sarf ediyoruz. Bu eylemin faili de devletin bize verdiği yetki, hukuk sınırları içerisinde faili de bulunmaya çalışılacaktır. Başsavcılık ve emniyet olarak her türlü gayreti sarf edeceğiz. Bu konuda tüm halkımızın emin olmasını canı gönülden istiyoruz.

Biz istiyoruz ki başka bir müessip hadise olmasın. Gerekli girişimler yapılıyor. İnşallah herhangi bir kaza olmadan bu eylem sonuçlanır.

Güvenlik güçleri kapıyı zorlayınca içeridekiler 2 el silah ateş etti. Özel Harekat operasyon hazırlığı yapıyor.

2 DHKP-C üyesi, Berkin Elvan soruşturmasına bakan savcı Mehmet Selim Kirazı 6'ınca kattaki odasında rehin aldı. Terör örgütü üyeleri bir anda odaya girerek Savcı Kiraz'ı başına silah dayayarak rehin aldı. Örgüt, talepleri yerine getirilmediği taktirde ölüm tehdidinde bulundu. Yaşanan olay sonrası polis 6'ncı katı ablukaya almış durumda. Giriş ve çıkışlar tutuldu. Söz konusu kat tamamen kapatıldı adliyeye özel tim ekipleri sevkedildi.

ÖZEL TİM HAZIRLIKLARINI TAMAMLADI


Terörle Mücadele ve Özel Harekat şube müdürlüklerine bağlı ekipler ile müzakere timi, adliyeye geldi. Adliyenin dışında hakim noktalara da keskin nişancıların yerleştirildiği görüldü.

VALİ VE EMNİYET MÜDÜRÜ DE ADLİYE DE

İstanbul Valisi Vasip Şahin ile Emniyet Müdürü Selami Altınok ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nden sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Çalışkan da adliyeye geldi.
 
Adliye önünde, Olay Yeri İnceleme ve Çevik Kuvvet şube müdürlükleri ile itfaiye ve sağlık ekipleri de hazır bekletiliyor.

KATİBİ SİLAH ZORUYLA ÇIKARTTILAR

Saat 12.36 sırasında terör örgütü DHKP-C üyesi iki kişinin odasında savcıyı rehin aldığı belirtiliyor. Ancak olay 13.30'dan sonra duyuldu. Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde, savcı Kiraz'ın odasının bulunduğu 6. kata çıkan DHKP-C üyesi kişi ya da  kişiler, içerideki savcı katibini silah tehdidiyle dışarı çıkartarak, Kiraz'ı  rehin aldı. Katip, yaşananları güvenlik güçlerinebildirdi.

İÇERİDEN İKİ EL SİLAH SESİ GELDİ
 
Olay yerine gelen güvenlik güçlerinin kapıyı açmaya çalışması üzerine içeriden iki el silah sesi geldi. Savcılığın bulunduğu kat boşaltılırken, yoğun güvenlik önlemi alındı. Terörle Mücadele ve Özel Harekat şube müdürlüklerine bağlı ekipler ile  emniyetin müzakere timi olay yerine sevk edildi. Terör örgütü, olaya ilişkin fotoğrafları twitter'dan yayınladı.

ÖZEL TİM ADLİYE BİNASINA GİRDİ

Berkin Elvan davasına bakan savcı Mehmet Selim Kiraz'ın rehin alınması gündemi bir anda değiştirdi. Savcı Kiraz'ı kurtarmak için Özel Harekat Timleri Çağlayan Adliyesi'ne geldi. Rehin alınan savcının odasının bulunduğu 6. kat tamamen boşaltıldı. Çağlayan Adliyesinin önüne itfaiye araçları ve ambulanslar da getirildi.

BERKİN Elvan’ın ölümüyle ilgili soruşturmayı yürüten Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın 6’ncı kattaki odasına silahlı kişiler girdi. Söz konusu kat tamamen kapatıldı adliyeye özel tim ekipleri sevkedildi. Bu arada adliyeden bir kaç el silah sesi duyulduğu bildirildi. Özel harekat timi adliyeye girdi.

İlk özel harekat timinin ardından bir grup özel harekat polisinin daha siyah bir minibüsle gelerek adliyeye girdiği görüldü.

Savcılığın bulunduğu kat boşaltılırken, yoğun güvenlik önlemi alındı. Özel Harekat Timleri olay yerinde kuş uçurtmuyor. Terörle Mücadele ve Özel Harekat şube müdürlüklerine bağlı ekipler ile emniyetin müzakere timi olay yerine sevk edildi.


Son Güncelleme: 31.03.2015 21:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.