Çevrecilerden Akkuyu için 'tek dava' protestosu

İbrahim MAŞE/MERSİN, () - MERSİN Çevre ve Doğa Koruma Derneği, Akkuyu Nükleer Santrali'nin ÇED olumlu kararının iptali için açtığı davanın, başka davalar ile bağlantılı bulunduğu gerekçesi ile birleştirilip Danıştay'a gönderilmesine...

30 Haziran 2015 Salı 13:45
Çevrecilerden Akkuyu için  'tek dava' protestosu






İbrahim MAŞE/MERSİN, () - MERSİN Çevre ve Doğa Koruma Derneği, Akkuyu Nükleer Santrali'nin ÇED olumlu kararının iptali için açtığı davanın, başka davalar ile bağlantılı bulunduğu gerekçesi ile birleştirilip Danıştay'a gönderilmesine tepki gösterdi.
Çevreciler, Mersin 2'nci İdare Mahkemesi'nde çeşitli dernek ve kurumlar tarafından Akkuyu ile ilgili açılan iptal davalarının, Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği (TMMOB) tarafından Danıştay'da açılan dava ile bağlantılı bulunduğu gerekçesiyle Danıştay'a gönderildiğini ifade etti. Çevreciler, kararın HSYK'nın dava açıldıktan sonra İdare Mahkemesine yeni atanan 2 hakimden sonra verilmesinin manidar olduğunu söyledi. Eylemciler adına açıklama yapan avukat Semra Kabasakal, davanın yasaya aykırı olarak Danıştay’a gönderildiğini bildirirken karara itiraz eden hakim Mustafa Ersin Yumuş'un da sürüldüğünü öne sürüp, uygulamaların hukuksuz olduğunu belirtti.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.