CHP Gençlik Kolları üyeleri, TBMM önünde 'İç Güvenlik Paketi'ni' protesto etti

Tahsin GÜNER / ANKARA, () - CHP Gençlik Kolları üyeleri, Meclis önünde 'İç Güvenlik Paketi'ni protesto etmek için Dikmen Kapı önünde bir araya geldi. Polis, gruba izin vermedi ve yapılan görüşme sırasında 'yer' tartışması yaşandı....

07 Mart 2015 Cumartesi 16:06
CHP Gençlik Kolları üyeleri, TBMM önünde 'İç Güvenlik Paketi'ni' protesto etti






Tahsin GÜNER / ANKARA, () - CHP Gençlik Kolları üyeleri, Meclis önünde 'İç Güvenlik Paketi'ni protesto etmek için Dikmen Kapı önünde bir araya geldi. Polis, gruba izin vermedi ve yapılan görüşme sırasında 'yer' tartışması yaşandı. CHP Gençlik Kolları Başkanı İrfan İnanç Yıldız, emniyet amirine söz konusu paketi protesto etmek için geldiklerini ve Meclis önünde açıklama yapmak istediklerini söyledi, Emniyet amiri de bazı konularda kendilerine katıldığını ve herhangi olumsuzluk istemediklerini aktardı. Yıldız'ın, 'Hangi konuda bize katılıyorsunuz?' sorusuna ise emniyet amiri, 'Bonzai, uyuşturucu' yanıtını verdi.

Yapılan görüşmeler sonucunda grup istediği alana alındı. Yıldız, "İç Güvenlik Yasasındaki bütün maddeler tek adam maddesidir. Bir faşizm paketidir, bir oligarşi yasasıdır. İç güvenlik paketi bu ülkede, tek adamlık, başkanlık sisteminin hukuki alt yapısıdır. İç güvenlik yasası bu ülkede, özgürlüklerin, insan haklarının bittiği noktadır. İç güvenlik yasası; 'değerli polis memuru kardeşim', senin de haklarını çalmaktadır, sana da hak kaybettirmektedir" dedi.  Yapılan açıklamanın ardından grup üyeleri söz konusu paketten polisi de korumak istediği için polisi çembere aldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.