Chp Gençlik Kollarından Rtük'e Siyah Çelenkli Protesto

 Murat DELİKLİTAŞ – Zeki Günal / İstanbul () CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Gençlik Kolları üyesi bir grup, özel bir TV kanalında yayınlanan programda, Atatürk ve CHP’ye hakaret edilmesine rağmen  ceza verilmediği...

01 Kasım 2014 Cumartesi 20:22
Chp Gençlik Kollarından Rtük'e Siyah Çelenkli Protesto






 Murat DELİKLİTAŞ – Zeki Günal / İstanbul () CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Gençlik Kolları üyesi bir grup, özel bir TV kanalında yayınlanan programda, Atatürk ve CHP’ye hakaret edilmesine rağmen  ceza verilmediği gerekçesiyle Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) İstanbul Bölge Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapıp, siyah çelenk bıraktı.

Beşiktaş Gayrettepe’deki RTÜK İstanbul Bölge Müdürlüğü binası önünde,saat 17.00’de toplanan CHP Gençlik Kolları üyesi bir grup, “Yandaş RTÜK İstemiyoruz” ve “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz” şeklinde sloganlar attı. Grup adına basın açıklaması yapan CHP İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanı Recep Karakoç “Gün geçmiyor ki ülkemizde yeni bir skandalla daha karşılaşmayalım. Yıllardır sistemli olarak sürdürülün Atatürk ve CHP düşmanlığına bir yenisi daha eklenmi ş durumda. Kendisini sözde ilim, irfan sahibi diye topluma pazarlayan, kendini bilmezler zihinlerinden geçen nefreti  ve kini ortaya koydukça gerçek yüzlerini gösteriyorlar. Üzülerek belirtiyoruz ki bu düşmanca tavır ve hasmane tutum içerisinde olanlardan birisi de tarihini de kendisini de bilmeyen Sait Alpsoy’dur. Kendisi 22 Eylül 2014 tarihinde Kanal A programında, “Resmi Tarihden Gerçek Tarihe” adlı programında Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve partimiz, Cumhuriyet Halk Partisi’ne ağır hakaretlerde bulunarak, ‘Allahsız’ ve ‘Dinsizlik’ ile suçlayıp içindeki nefreti kusmuştur. Atatürk’e vur, CHP’ye küfret anlayışını, sözde o engin dehasıyla AKP’ye yaranmak için ekranlarda milyonların onurunu zedeleyecek  biçimde ayaklar altına almıştır. Anayasal bir kurum olan Radyo veTelevizyon Üst Kurulu bu ve buna benzer durumlarda cezai ve idari işlemleri başlatması gerekirken AKP kontenjanından seçilen üyeler sayesinde uyarı cezasını bile gerek görmemiştir. Buradan RTÜK üyelerine çağrımızdır; Sizler orada ‘Alo Fatih’ değilsiniz. Her önüne gelenin ekrana çıkıp yalan, iftira ve hakaretlerle kendisini pazarlamasına izin veremezsiniz” dedi.

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız ise yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Bundan yaklaşık bir ay önce yayınlanan programı hayret ve şaşkınlıkla izledik ve suç duyurusunda bulunduk. Ve dedik ki; bu ülkede yargı, adalet daha çürümedi, Radyo Televizyon Üst Kurulu bu konuyu muhakkak gündemine alacaktır ve değerlendirecektir. Daha bir iki gün önce Radyo Televizyon Üst Kurulu kendi arasında bir toplantı yaptı. Bu konu gündeme geldiğinde bu konuya ceza dahi verilmedi. Peki bu konu neydi? Kanal A kendisine misyon edinmiş, Cumhuriyet Halk Partisi’nin bütün Türkiye’de  yaşanan bütün olumsuzlukları , bugün AKP’nin yaşattığı iç savaşı, bugün AKP’nin yaşattığı maden ölümlerini , bugün AKP’nin kar hırsıyla insanları ölüme sürüklediği Türkiye’yi Kanal A bilinçli ve bilerek Cumhuriyet Halk Partisi’ne mal etmeye çalışmaktaydı. Ve biz bunları dinlerken çok vahim bir kelimeyle karşılaştık. Allahsız Atatürk diyerek Mustafa Kemal Atatürk’e, bu ülkenin kurucusuna, bu ülkenin garantörüne dil uzatan ve dil uzatmışlığıyla kalıp ona ceza vermeyen bir Radyo Televizyon Üst Kurulu’yla karşı karşıyayız. İşte biz Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları olarak diyoruz ki; eğer Mustafa Kemal Atatürk olmasaydı, siz bugün bu ülkede özgür ve adil bir şekilde yaşayamazdınız. Siz öyle bir lidere dinsiz diyorsunuz ki; bu lider 8 yaşında hafızlık eğitimi almıştır. Bu lider Balıkesir’de camilerde dualar okutmuştur. Bu lider Meclis’i Kur’an-ı Kerim dualarıyla açmıştır. Bu lider, devletin bütçesinden değil kendi bütçesinden Kur’an-ı tefsir ettirmiş, Türkçeye çevirmiştir.  İşte bu lider, en sonunda laiklik gibi bir kavramı günümüze getirerek sizin gibi din istismarcılarının, din sömürücülerinin toplumu ikiye bölmemesi için, din üzerinden siyaset yapılmaması için, insanların en manevi duygularıyla oynamamanız için laiklik ilkesini getirtmiştir. İslam dinine bu kadar hizmet veren Orta Anadolu’da Türkiye’de muasır medeniyetler seviyesinde Orta Doğu’dan Cezayir’deki Arap birliklerine kadar o dönemlerde İslam aleminin lideri olarak sayılan Mustafa Kemal Atatürk’e dil uzatmak sizin haddiniz değildir. Kanal A bunu kendisine misyon edinmiş böyle bir yayın yapmaktadır. RTÜK’e tekrar çağrıda bulunuyoruz; siz eğer devletin bir birimiyseniz devletin bütçesiyle adaletli yayını sağlama görevini üstleniyorsanız derhal bu kararınızdan vazgeçin. Bu konuyu masaya yatırın. Eğer karar alınmaması takdirinde uyarılarımıza cevap gelmemesi halinde Ankara’da RTÜK genel merkezi önünde eylemlerimiz devam edecektir. Önümüzdeki hafta içi RTÜK konuyla ilgili açıklama yapmazsa 81 ilde eylemlerimiz artarak devam edecektir.” 

Konuşmanın ardından, grup, protesto amacıyla binanın girişine siyah çelenk bıraktı.

 (FOTOĞRAF)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.