Eğitim-Sen'den araştırma görevlisinin işten çıkarılmasına tepki

EĞİTİM-Sen üyeleri, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörlüğü'nün araştırma görevlisi Nuriye Gülmen'in işten çıkarmasına tepki gösterdi. ESOGÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümü araştırma görevlisi...

27 Nisan 2015 Pazartesi 15:49
Eğitim-Sen'den araştırma görevlisinin işten çıkarılmasına tepki






EĞİTİM-Sen üyeleri, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörlüğü'nün araştırma görevlisi Nuriye Gülmen'in işten çıkarmasına tepki gösterdi.
ESOGÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümü araştırma görevlisi Nuriye Gülmen, yüksek lisansı tamamlama süresini aştığı gerekçesiyle rektörlük tarafından görevine son verildi. Eğitim-Sen üyeleri bugün ESOGÜ rektörlük binası önünde 'Baskılar bizi yıldıramaz. Nuriye Gülmen yalnız değildir' yazılı pankart açıp basın açıklaması yaptı. Eğitim-Sen Eskişehir Şubesi Örgütlenme ve Yüksek Öğretim Sekreteri Nazım Yılmaz, Nuriye Yılmaz'ın sendika üyeleri olduğunu ve siyasi nedenlerden dolayı işten çıkarıldığını öne sürdü. Yılmaz şöyle konuştu:
"Sendika üyemiz Nuriye Gülmen, rektörlük tarafından kendisine ulaştırılan bir yazı ile görevden el çektirilmiştir. Arkadaşımız Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümünde araştırma görevlisi olarak görev yaparken farklı gerekçelerle hakkında davalar açılmıştı. Geldiğimiz noktada arkadaşımız haksız ve hukuksuz bir uygulamayla karşı karşıya gelerek, yüksek lisansı tamamlama süresini aştığı gerekçesiyle görevine son verildi. Yapılan bu yanlıştan derhal geri dönülmeli ve arkadaşımız görevine iade edilmelidir. Arkadaşımız Nuriye Gülmen'i hukuksuz ve siyasi kararlarla işten atmaya çalışanlar karşısında, örgütlü gücümüz ve dayanışma ruhumuzla yalnız bırakmayacak ve hakları iade edilene kadar haklı mücadelesinde yanında olacağız."


FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.