Ergani'de Kobani Olaylarına 6 Tutuklama

Esat TAŞTEKİN/ERGANİ (Diyarbakır),() - DİYARBAKIR'ın Ergani İlçesi'ndeki Kobani eylemlerinde Askeri Mühimmat Bölük Komutanlığı yakınlarında güvenlik güçlerine el yapımı patlayıcı ve molotof kokteyli attıkları suçlamasıyla gözaltına...

30 Ekim 2014 Perşembe 14:47
Ergani'de Kobani Olaylarına 6 Tutuklama






Esat TAŞTEKİN/ERGANİ (Diyarbakır),() - DİYARBAKIR'ın Ergani İlçesi'ndeki Kobani eylemlerinde Askeri Mühimmat Bölük Komutanlığı yakınlarında güvenlik güçlerine el yapımı patlayıcı ve molotof kokteyli attıkları suçlamasıyla gözaltına alınan 6 kişi tutuklandı.
Ergani İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Suriye'nin Ayn-El Arab (Kobani) bölgesinde yaşanan IŞİD saldırılarını ve bu saldırılarda kullanılan mühimmatın ülkemizden gittiğini bahane ederek protesto etmek amacıyla 26 Eylül'de bir grubun yürüyüş yaptığı belirtilerek, "Saat 12.00 sıralarında Diyarbakır İli Ergani İlçesi'nde toplanan grup, Ergani İlçesi Çermik Kavşağı'ndan Çermik yolu üzerinde bulunan Askeri Mühimmat Bölük Komutanlığı'na kadar yürüyüş yapmış, askeri birliğe yakın bir yerde yapılan basın açıklamasından sonra güvenlik güçlerine 20'den fazla parça tesirli el yapımı patlayıcı madde ve molotof kokteyli atılmış, taşlı saldırıda bulunulmuştur" denildi.
Güvenlik güçleri tarafından gruba müdahale edildiği kaydedilen açıklamada 27 kişinin gözaltına alındığı ifade edilerek şöyle denildi:
"Güvenlik güçlerince gruba müdahale edilmiş ve yaşanan olaylarda Demokratik Bölgeler Partisi'ne (DBP) ait bir araç içerisinde 8 adet kullanıma hazır el yapımı patlayıcı madde, 1 adet gök bombası, 8 adet 16'lı havai fişek ve eylemlere katılanların kullanımı için hazırlanmış bol miktarda elbise ele geçirilmiş, ayrıca olay yerinde yapılan çalışmalarda 11 adet patlamamış el yapımı patlayıcı daha ele geçirilmiş, konu ile ilgili olarak 27 kişi gözaltına alınmıştır. Gözaltına alınanlardan 3'ü 27 Eylül'de tutuklanmıştır."
Ayrıca, açıklamada polis tarafından yürütülen çalışmalarda olay günü güvenlik güçlerine el yapımı patlayıcı ve molotof kokteyli attığı tespit edilen ve gözaltınan 3 kişinin daha tutuklandığı belirtildi.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.