Erzurum'da Cumhuriyet Yürüyüşü

Turgay İPEK/ERZURUM, () - CHP Erzurum Teşkilatı, Cumhuriyet’in ilan edilişinin 91'inci yılı nedeniyle Cumhuriyet yürüyüşü düzenledi. Merkez Yakutiye ilçesinde Yakutiye Medrese'nin bulunduğu kent meydanında toplanan yakalaşık...

29 Ekim 2014 Çarşamba 19:33
Erzurum'da Cumhuriyet Yürüyüşü






Turgay İPEK/ERZURUM, () - CHP Erzurum Teşkilatı, Cumhuriyet’in ilan edilişinin 91'inci yılı nedeniyle Cumhuriyet yürüyüşü düzenledi.
Merkez Yakutiye ilçesinde Yakutiye Medrese'nin bulunduğu kent meydanında toplanan yakalaşık 400 kişi, Cumhuriyet Yürüyüşünü buradan başlattı. Ellerinde Türk Bayrağı ve Atatürk posteri ile Cumhuriyet Caddesi'nde 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz', 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganları atan topluluk yaklaşık 500 metre uzaklıktaki Atatürk Anıtı'na kadar yürüdü.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması sonrasında konuşan CHP Erzurum İl Başkanı Yavuz Kara, "Cumhuriyet'in 91'inci yılını kutlarken, ne yazık ki bu günlerde karamsar olmak için yeterince sebep var. Bayrağımıza, kurucu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'e karşı yapılan saygısızlıklar bizlerin sabrını taşınmaya yöneliktir. Ama bizler herkesin kardeşçe yaşayabileceği bir Türkiye için bitmeyen umudumuz var. Unutmayalım ki bu karanlık günleri aydınlığa kavuşturacak olan yine biz Atatürkçüleriz. Çünkü umudumuz var, Cumhuriyetimiz var, Atatürk'ün bizlere emaneti var" dedi.
Bayraklı ve meşaleli Cumhuriyet Yürüyüşüne katılanlar Atatürk'ün Gençiliğe hitabesini okuduktan sonra sessizce dağıldı.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.