Eski Kayseri Konakları 2015'de Turizme Açılıyor

YAKLAŞIK 30 milyon TL tutarındaki harcama ile çok sayıda tarihi konaktan oluşan Eski Kayseri Mahallesi, butik otel, kafe ve diğer sosyal tesislerin tamamlanmasıyla birlikte 2015 yılında iç ve dış turizmin hizmetine girecek. Büyükşehir Belediye...

03 Kasım 2014 Pazartesi 11:46
Eski Kayseri  Konakları 2015'de Turizme Açılıyor






YAKLAŞIK 30 milyon TL tutarındaki harcama ile çok sayıda tarihi konaktan oluşan Eski Kayseri Mahallesi, butik otel, kafe ve diğer sosyal tesislerin tamamlanmasıyla birlikte 2015 yılında iç ve dış turizmin hizmetine girecek.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kiçikapu semtindeki Setenönü Mevkii'nde bulunan, yıllardan bu yana harebeye dönüşen, her haliyle eski Kayseri'yi yansıtan konakların iç ve dış turizme kazandırıldığını söyledi. Başkan Özhaseki, şöyle dedi:
"88 dönüm arazide tarihi Kayseri Evlerini restore ettirdik ve buraya bakkalı, fırını, çeşmesi, hamamıyla bundan yüzyıl önceki geleneksel Kayseri yaşantısını gözler önüne seren Kayseri Mahallesi’ni oluşturuyoruz. Bunlar bizim turizm alanında başlattığımız ve birkaç yıl sonra tamamlandığında Kayseri’nin turizm pastasından daha çok pay almasını sağlayacak çalışmalar olarak önümüzde duruyor. Kültür yolumuzun bitiş noktası olan Kayseri Mahallesi proje kapsamında şu ana kadar 50'ye yakın konak restore edilirken çevre düzenlemesi ve altyapı çalışmaları da tamamlandı."
Geleneksel Kayseri mahallesinde  hamam, bakkal, kasap, fırın, aktar gibi esnafların da aktif  olacağı mahallede ayrıca butik otel, restoran, kafeterya, sergi salonu gibi turizme dönük tesisler de bulunuyor. Sosyal yaşamdan, geleneksel mimariye, yemek kültüründen musikiye kadar eski Kayseri yaşantısına ait birçok unsurun yer alacağı Kayseri Mahallesi, butik otel, kafe ve diğer sosyal tesislerinde ihalesiyle birlikte 2015 yılında tamamlanacak.
Dış cephelerindeki onarımla birlikte iç tefrişat ve süsleme çalışmaları da  tamamlandı. Geleneksel Kayseri Evleri'nin mimarisine uygun olarak gerçekleştirilen tavan süslemeleri ahşap oymacılığının en güzel örneklerini yansıtıyor. Ayrıca taş işlemeleri, ahşap süslemeleri ve sütunbaşları da geleneksel dokuya uygun olarak yeniden ortaya çıkartıldı. 80-100 yıl önceki Kayseri'yi  ortaya çıkaran Kayseri Mahallesi'nde, bugüne kadar 20 milyon liranın üzerinde para harcandı. Yeni harcamalarla birlikte bu bedel 30 milyon TL'yi buldu.

FOTOĞRAFLI 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.