Facia Ocağından Madencilerin Cesetleri Çikiyor(6)

41 İŞÇİ YAKININDAN KAN ÖRNEĞİ ALINDI Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, bugün yaptığı basın açıklamasında 2 işçinin cesedinin bulunmasının ardından mahsur kalan 18 işçinin 41 yakınından kan örneğinin alınıp Ankara'ya...

07 Kasım 2014 Cuma 17:30
Facia Ocağından Madencilerin Cesetleri Çikiyor(6)






41 İŞÇİ YAKININDAN KAN ÖRNEĞİ ALINDI
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, bugün yaptığı basın açıklamasında 2 işçinin cesedinin bulunmasının ardından mahsur kalan 18 işçinin 41 yakınından kan örneğinin alınıp Ankara'ya Adli Tıp Kurumu'na helikopterle gönderildiğini belirtti. Yıldız, cesetleri bulunan 2 kişinin de kimlik tespiti için de otopsi raporuyla birlikte alınan aynı örneklerin helikopter ile Ankara'ya götürüldüğünü, Adli Tıp Kurumu'nun da bir aksilik olmazsa sonuçları yarın kendilerine göndereceğini söyledi.
CENAZELER YARIN DEFNEDİLECEK
Yıldız, Adli Tıp Kurumu'ndan teşhis raporları yarın netleşirse, 2 işçinin cenazesinin de yarın defnedilebileceğini söyledi.
YILDIZ: ZAMANA KARŞI SABIRLI OLMAMIZ LAZIM
Kurtarma çalışmalarının devam ettiğini hatırlatan Yıldız, ''Dünden, bugüne suyun galeriye açıldığı merkeze gittikçe önümüzdeki tablonun daha da ağırlaştığını görüyoruz. Bunu basın mensuplarına dağıttığımız görüntü ve fotoğraflardan da daha net anlayabiliriz. Önümüzde günlerce sürebilecek bir kurtarma çalışmasından bahseder olduk. Çünkü hem tahkimatın bozuldu, hem de zeminin bozuldu bir ortama geldik. Mesafenin çoğunluğunu daha geride bırakmış olmamıza rağmen işin yoğunluğunu önümüzde görüyoruz. O yüzden ailelerimizle paylaştığımız bu bilgilerde zamana karşı sabırlı olmamız gerecek'' diye konuştu.
SÜRPRİZ BİR GELİŞME DEĞİLDİ
Gazetecilerin 'Dün akşamki gelişme sürpriz miydi?' sorusu üzerine Bakan Yıldız, şöyle konuştu:
''Sürpriz bir gelişme değildi. Bundan sonraki her metrede suyun hareketleriyle beraber işçi kardeşlerimize rastlayabiliriz. Ama bunun ne kadar önce, ne kadar sonra olacağını bizim belirleme ve koordinat vermemiz mümkün değil. Son metreye varıncaya kadar bizim nefeslik ve desandreden girdiğimiz kanal birleşinceye kadar çalışmalar devam edecek. Tahkimatları özellikle çatal ve kavşak noktalarda tamamen bozulan yerler var.1-2 metreye 15-16 saat harcadığımız yerler var.''
Bakan Yıldız, 'Dün 400 metre kaldığını söylemiştiniz şu an hangi aşamadasınız?' sorusuna, ''Yaklaşık 25 metre mesafe gittik. Bu hızımızın etkilendiği gösteriyor. İki tane baş aşağı var ve iki kavşağımız var. Bunu geçmemiz lazım. Birinci baş aşağından giremedik. İşçilerin olma ihtimali daha güçlü yerlere bakıyoruz'' karşılığını verdi.
Bakan Yıldız, ocaktan çıkartılan 2 işçinin gazdan etkilenerek öldüklerinin söylendiği hatırlatılınca da soruşturmayı savcılığın yürüttüğünü, yeri geldiğinde kamuoyuyla paylaşılacağını ancak ailelerin bilgi mahremiyetlerinin de dikkate alınması gerektiğine işaret etti.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.