Filistinli öğrenciler Çanakkale'de

Mustafa SUİÇMEZ/ÇANAKKALE, () - GENÇLİK ve Spor Bakanlığı'nın Gençlik Projeleri Destek Programı ile desteklenen 'Gençler El Ele Aydınlık Geleceğe' projesi kapsamında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Acil Yardım ve Afet Yönetimi...

29 Mayıs 2015 Cuma 16:25
Filistinli öğrenciler Çanakkale'de






Mustafa SUİÇMEZ/ÇANAKKALE, () - GENÇLİK ve Spor Bakanlığı'nın Gençlik Projeleri Destek Programı ile desteklenen 'Gençler El Ele Aydınlık Geleceğe' projesi kapsamında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Acil Yardım ve Afet Yönetimi (AYAY) Bölümü'nde eğitim alan Filistinli öğrenciler, ülkelerini tanıttı.
Filistin'den gelen ve ÇOMÜ Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü'nde eğitim gören misafir öğrenciler, 'Gençler El Ele Aydınlık Geleceğe' projesi kapsamında ülkelerini tanıttı. Etkinliğe İl Dernekler Müdürü Resul Karakurt, Kültür ve Turizm İl Müdürü Yardımcısı Özcan Alarslan, Tömer Müdürü Abdullah Şahin, Müdür Yardımcıları ve öğretmenleri ile İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Murat Büyük, Şube Müdürleri Ali Temel, Bünyamin Uruç, Eğitim Bir- Sen Çanakkale Şube Başkanı Numan Yaşar ve öğrenciler katıldı. Filistinli öğrencilerden Ammar Turkman ve Muhammed Atraj, ülkelerinin milli marşlarını okuduktan sonra ülkelerinin tanıtımını yaptı.
Çanakkale Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Ahmet Arıcan, farklı coğrafyalardan üniversite eğitimi almak için Çanakkale'yi tercih eden misafir öğrenciler için gönüllü çalışmalar yaptıklarını söyleyerek Filistin ve Kudüs'ün İslam coğrafyasındaki önemine vurgu yaptı.
Filistin'de yaşanan dramı oyunlaştıran Filistinli öğrenciler seyircilerden büyük alkış aldı. Yerel dansların sergilendiği geceye katılanlar Filistin'in tarihini, kültürünü, gelenek ve göreneklerini tanıma fırsatı buldu. Programın sonunda davetliler öğrenciler ile hatıra fotoğrafı çektirdi.
Tüm katılımcılara yöresel yemeklerden pilav, içli köfte, ayran ve Şam tatlısından oluşan menü ikram edildi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.