Foça'daki askeri üsse operasyon: 201 gözaltı

Darbe girişiminin ardından yürütülen soruşturmada Foça Donanma Deniz Üs Komutanlığı’ndaki operasyonda 201 asker gözaltına alındı. Üs, Deniz kuvvetlerinin  seçkin komandolarının (SAT-SAS) önemli merkezlerinden biri.

24 Temmuz 2016 Pazar 17:01
Foça'daki askeri üsse operasyon: 201 gözaltı






Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimin ardından operasyonlar devam ediyor. Soruşturma kapsamında İzmir Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Teröre Mücadele polisleri tarafından Foça Donanma Deniz Üs Komutanlığı’nda bir arama başlatıldı. Arama çalışmalarına onlarca polis katıldı.

201 ASKER GÖZALTINDA
Operasyonda haklarında gözaltı kararı bulunan 206 askerden 201'i, gözaltına alındı. Askeri üste aramalar devam ederken, gözaltına alınan askerler Terörle Mücadele Müdürüğü’ne ve diğer birimlere götürüldü. Edinilen bilgilere göre; operasyon Amfibi Piyade Tugay Komutanlığı ve Çıkarma Filo Komutanlığı’nda yoğunlaştı. Herhangi olumsuz bir durum ihtimaline karşı da komutanlık önünde TOMA sevk edildi.


'YATLARDA BİLE KİMLİK ARAMASI YAPILDI'
Marmaris’te kaçan darbeci askerleri arama çalışmaları da tüm hızla sürüyor. Marmaris Lindos koyunda yapılan aramalarda son durumu NTV muhabiri Merih Ak anlattı:  
"Marmaris Lindos koyu mültecilerin en yoğun kaçış noktalarından bir tanesi. Jandarma komando timleri ve sahil güvenlik ekipleri bölgede dedektörlerle arama yapılıyor. Bu bölgede herhangi bir izin bulunması için yoğun çalışma sürüyor. Sahil güvenlik komutanlığı ve helikopterler de yoğun tarama içinde. Yatlarda bulunanlar kimlik kontrolünden geçiriliyor. Komutanlar bölgeyi karış karış arıyor. Marmaris ormanlarında ve dağlarındaki arama sonrasında bu bölgedeki su kaynakları üzerinde duruldu. Darbe yanlısı askerlerin su kaynaklarına yakın olması bekleniyor. Bu nedenle çok sayıda komando bu bölgede arama yapıyor. Sabah saatlerinde SIM kartları çıkarılmış 6 cep telefonu bulundu, hücüm yelekleri bulundu. Yanlarında sadece beylik tabancalarının olduğu tahmin ediliyor. Kent merkezlerinde de yoğun önlemler alındı."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.