Gaziantep’te, 'sulamanın Geleceği' Çaliştayi

Metin Faruk TAMER/ GAZİANTEP, () - GAZİANTEP’te, GAP Bölge Kalkınma İdaresi tarafından 'Nizip Belkıs Pompaj Sulamasının Geleceği' adlı çalıştay düzenlendi. Teymur Otel'de düzenlenen çalıştaya; Proje Koordinatörü Celal Kaya,...

24 Kasım 2014 Pazartesi 14:01
Gaziantep’te, 'sulamanın Geleceği' Çaliştayi






Metin Faruk TAMER/ GAZİANTEP, () - GAZİANTEP’te, GAP Bölge Kalkınma İdaresi tarafından 'Nizip Belkıs Pompaj Sulamasının Geleceği' adlı çalıştay düzenlendi.
Teymur Otel'de düzenlenen çalıştaya; Proje Koordinatörü Celal Kaya, ziraat mühendisleri, çiftçiler ve davetliler katıldı. Sulama projelerinin çiftçiler tarafından en etkin şekilde kullanımına ilişkin bilgilerin verildiği çalıştayın açılış konuşmasını yapan GAP TEYAP Proje Koordinatörü Celal Kaya, "Bu projenin hedefi sulamaya açılan alanlarda büyük maliyetlerle ülkemize ve bölgemize kazandırılan projelerin, çiftçiler tarafından en etkin şekilde kullanılmasını ve onların kalkınması, daha fazla gelir elde etmesi ve bölgemizin kalkınmasına da katkı sağlaması amacıyla TEYAP bu projeyi yürütmektedir" dedi.
Sulama projesinin birinci kısmının tamamlandığını kaydeden Kaya, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Başta sulamaya açılmış ve açılacak alanlar olmak üzere eğitim yayımla ilgili yani çiftçileri sulu tarım ve sulu tarım teknolojileri bu sulama şebekelerinin işletme, bakım, yönetimi ile ilgili ihtiyaç duydukları tüm ilgi gereksinimlerini bir şekilde çiftçiye ulaştırmak üzere proje yürütülmüştür. 3 yıllık süre zarfında bin 700 adet faaliyet yapıldı. Doğrudan, dolaylı 200 bin çiftçiye ulaşıldı ve 2 bin 181 adet teknik eleman bu konularla ilgili kapasitelerinin artırılması konusunda uygulamalı ve pratik eğitimler verildi. Ama baktığımız zaman sulamaya açılan alanlarda istenen hedefler maalesef tutturulamıyor."

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.