Hakkari'de kayak keyfi: 2 bin 800 rakımlı Merga Bütan hafta sonu doldu

Hakkari'de 2 bin 800 rakımdaki Merga Bütan Kayak Merkezi'nde vatandaşlar, hafta sonu kayak yapmanın keyfini yaşıyor.

14 Ocak 2018 Pazar 10:54
Hakkari'de kayak keyfi: 2 bin 800 rakımlı Merga Bütan hafta sonu doldu






Hakkari'de kayak keyfi: 2 bin 800 rakımlı Merga Bütan hafta sonu doldu

Hakkari'de vatandaşlar hafta sonunu kayak merkezinde değerlendiriyor.

Kent merkezine 12 kilometre mesafede 2 bin 800 rakımlı bölgede bulunan Merga Bütan Kayak Merkezi'ne gelen vatandaşlar hafta sonunu yaklaşık bir metre kalınlığındaki karda eğlenerek geçiriyor.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal, yaptığı açıklamada, kayak merkezinin rakım ve mevki olarak güzel bir yerde olduğunu söyledi.

Kar kalınlığının istenilen seviyeye ulaştığını belirten Güldal, "Merkezde kar kalitesi üst seviyede. Bu sayede kayakseverler çok güzel anlar yaşıyor." dedi.

HAKKARİ'DE NEREDE KAYAK YAPILIR
Hakkari Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal, kayak merkezine ilginin her geçen gün daha da arttığını söyledi. Merkezin ilk açıldığında konteynerlerde hizmet verdiklerini anımsatan Güldal, şunları aktardı: ''Şimdi kayak evimiz, kafeterya ve lokantamız olmak üzere halkımıza çok nezih bir ortamda hizmet veriyoruz. Bu hafta sabahtan bu yana yüzlerce insan akın akın merkeze gelerek kayağını yaptı.


Hakkari'de sosyal etkinlik alanlarının az olması nedeniyle insanların çıkıp hava alabilecekleri, deşarj olabilecekleri çok ortam yok. Bu anlamda da kayak merkezimize büyük ilgi gösteriliyor. Merkezimizin insanlara yeterince hizmet verdiğine inanıyorum.'' Kayak severlerden Ali Gencer ise hafta sonunu kayak yaparak değerlendirdiklerini ifade ederek, "Gerçekten güzel bir imkan. Anadolu'nun bir kaç şehrinde olan böyle güzel imkanın Hakkari'de olması bizleri de mutlu ediyor." dedi.

Son Güncelleme: 14.01.2018 08:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.