Halaçoğlu, Başbakan'a Amedspor'u Sordu

MHP Grup Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na, Diyarbakır Belediyespor'un adının kongre ile Amedspor olarak değiştirildiğini hatırlatırken, "Tarihte 'Amed' diye bir yer hiç...

03 Kasım 2014 Pazartesi 16:16
Halaçoğlu, Başbakan'a Amedspor'u Sordu






Halaçoğlu, Başbakan'a Amedspor'u Sordu

MHP Grup Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na, Diyarbakır Belediyespor'un adının kongre ile Amedspor olarak değiştirildiğini hatırlatırken, "Tarihte 'Amed' diye bir yer hiç olmamıştır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bir Belediyesi’nin ismi ile anılan kulübün adının değiştirilmesinin gerekçesi nedir?" diye sordu.
Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM'ye soru önergesi veren MHP'li Yusuf Halaçoğlu, Spor Toto 2'nci Lig takımlarından Diyarbakır Belediyespor’un adının yapılan kongre ile Amedspor olarak değiştirildiğini kulübün logo ve renklerinde de değişiklik yapıldığını söyledi. Halaçoğlu, şöyle dedi:
"Tarihte ve günümüzde böyle bir isim veya yer ismi bulunmamasına rağmen Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bir Belediyesi’nin ismi ile anılan kulübün adının değiştirilmesinin gerekçesi nedir? Yeni seçilen kulüp başkanının kamuoyunda da yer aldığı üzere ‘Amedspor, yeni bir sürecin ürünü olacak. Delegelerin bu ismi onaylamasıyla bu süreç başlamıştır” sözleri nasıl bir süreci ifade etmektedir? Bu değişiklik ve sözlerle ilgili hükümetinizin bir yaptırımı olacak mıdır? Bundan böyle, özellikle kamuya ait kulüp isimleri keyfi olarak değiştirilecek midir? Bununla ilgili bir yasa değişikliği yapılması düşünülmekte midir?”

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.