Hastaneyi 207 Bin Lira Dolandıran Muhasebeci Tutuklandı

İZMİR, () - İZMİR'de, hastanenin hesabından aracı bir kişiyle başka birisinin hesabına 207 bin lira havale yapan muhasebe görevlisi H.B., çıkarıldığı mahkemede tutuklandı. İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne,...

07 Kasım 2014 Cuma 23:56
Hastaneyi 207 Bin Lira Dolandıran Muhasebeci Tutuklandı






İZMİR, () - İZMİR'de, hastanenin hesabından aracı bir kişiyle başka birisinin hesabına 207 bin lira havale yapan muhasebe görevlisi H.B., çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.
İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne, başvuran inşaat işçisi Y.K., kendisine ait banka hesabına bilgisi olmadan 207 bin lira yatırıldığını belirtti. Polis tarafından ifadesi alınan Y.K.'nın 6 ay önce aynı inşaatta beraber çalıştığı arkadaşı tarafından yüklü miktar para geleceğini ve bu paradan yüzde 10'unu kendine vereceğini söyleyerek IBAN hesap numarasını istediğini söyledi. Y.K.'nin ifadesinin ardından arkadaşı D.K. gözaltına alındı. D.K.'nin verdiği ifade de, paranın hesaba, İzmir Kuzey Bölgesi Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği muhasebe görevlisi H.B. tarafından yatırıldığını ve Y.K.'nın bu konuda bilgisi olduğunu söyledi.
Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Y.K.'nın hesabındaki paranın, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından yatırıldığını tespit edilince hastane yönetimine bilgi verildi. Hesaba havale yaptığı belirlenen muhasebe görevlisi H.B.’de yakalandı. H.B.’nin emniyetteki ifadesinde, "Bankalara yaklaşık 105 bin lira borcum var. Bu nedenle hastanenin parasını aldım" dediği öğrenildi.
İşlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edilen inşaat işçileri Y.K. ve D.K. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, muhasebeci H.B. tutuklandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.