Hibrit otomobilde vergi indirimi

 Resmi gazete'de yayımlanan karara göre, elektrik motoru 50 KW'ı geçip motor silindir hacmi 1.800 cm3'ü geçmeyen otomobiller için yüzde 90 olan ÖTV oranı yüzde 45'e, motor gücü 100 KW'ı geçip motor silindir hacmi 2.500 cm3'ü geçmeyen otomobiller için yüzde 145 olan ÖTV oranı yüzde 90'a düşürüldü.

06 Ekim 2016 Perşembe 08:05
Hibrit otomobilde vergi indirimi






Hibrit otomobilde vergi indirimi

   Resmi gazete'de yayımlanan karara göre, elektrik motoru 50 KW'ı geçip motor silindir hacmi 1.800 cm3'ü geçmeyen otomobiller için yüzde 90 olan ÖTV oranı yüzde 45'e, motor gücü 100 KW'ı geçip motor silindir hacmi 2.500 cm3'ü geçmeyen otomobiller için yüzde 145 olan ÖTV oranı yüzde 90'a düşürüldü. Sabah'tan Ufuk Sandık'ın haberine göre, ÖTV indirimiyle Türkiye'de satılan 1.800 cm3'ü geçmeyen bir hibrit otomobilin fiyatı yüzde 25 düştü. Hükümet bu kararıyla hem yerli yatırımı hem de çevreci araçları desteklemiş oldu.
    Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış CEO'su Ali Haydar Bozkurt, Avrupa'nın dizel ile ilgili çekincelerinin olduğu bir dönemde hibrit araçlar için yapılan düzenlemenin çok doğru bir karar olduğunu söyledi. Bozkurt, "Yapılan düzenlemeyle hibrit araçlar, Türkiye'de en çok tercih edilen 1.6 ve altındaki motorlu araçlarla aynı vergi oranına gelecek ve daha erişilebilir fiyat seviyesinde satılacak.” dedi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.