İskoçya'daki okullara halk oyunlarında başarılı kardeş okul aranıyor

Ferit ASLAN/DİYARBAKIR,() - MİLLİ Eğitim Bakanlığı, Türkiye genelindeki tüm okullara yazı yazarak, halk oyunları turnuvalarında başarılı olarak dereceye giren okulların İskoçya'nın başkenti Edinburg'daki okullarla kardeş ilişkisi kurabiliceklerini,...

31 Mart 2015 Salı 10:24
İskoçya'daki okullara halk oyunlarında başarılı kardeş okul aranıyor






Ferit ASLAN/DİYARBAKIR,() - MİLLİ Eğitim Bakanlığı, Türkiye genelindeki tüm okullara yazı yazarak, halk oyunları turnuvalarında başarılı olarak dereceye giren okulların İskoçya'nın başkenti Edinburg'daki okullarla kardeş ilişkisi kurabiliceklerini, bu ülkedeki gösteri ve etkinliklere katılabiliceklerini söyledi. 
Milli Eğitim Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Ziya Yediyıldız imzası ile Türkiye'de tüm resmi ve özel okullara gönderilen yazıda, Edinburg Başkonsolosu ile yapılan görüşmelerde, Türkiye'de halk oyunları turnuvalarında başarılı olarak dereceye giren halk oyunları ekibine sahip okulların İskoçya Edimburg'daki okullara kardeş okul ilişkisi kurabileceği belirtilerek, "Bu ekiplerin İskoçya'da gösterilere ve özellikle öğrencilere yönelik etkinliklere katılımının sağlanmasının, ülkelerin kültürel olarak birbirlerini tanımalarına fırsat sağlayacağı konusu gündeme gelmiş ve bu amaçla belirtilen özelliklere sahip okulların kardeş okul ilişkisini kurmasının önemi üzerinde durulmuştur" denildi.
Yazıda, belirtilen özelliklere sahip Edimburg ile kardeş okul ilişkisi tesis edebilecek okul isimlerine ihtiyaç duyulduğu ifade edilerek, "Bilgilerini ve belirlenecek okul isimlerinin ve iletişim bilgilerinin, kardeş okul ilişkisini kurabilmesi için Dışişleri Bakanlığı'na iletilmek üzere genel müdürlüğümüze bildirilmesi gerekmektedir" denildi. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.