İzmir'de Kobani'ye Destek Yürüyüşü

Taylan YILDIRIM/İZMİR, () - İZMİR'de, HDP'nin çağrısı üzerine Kobani'ye destek yürüyüşü düzenlendi. Yaklaşık bin kişinin katıldığı yürüyüş olaysız sona erdi. Alsancak semtindeki HDP il binası önünde toplanan yaklaşık bin...

01 Kasım 2014 Cumartesi 17:48
İzmir'de Kobani'ye Destek Yürüyüşü






Taylan YILDIRIM/İZMİR, () - İZMİR'de, HDP'nin çağrısı üzerine Kobani'ye destek yürüyüşü düzenlendi. Yaklaşık bin kişinin katıldığı yürüyüş olaysız sona erdi.
Alsancak semtindeki HDP il binası önünde toplanan yaklaşık bin kişi, Kobani'ye destek sloganları attı. HDP'nin yanı sıra, çeşitli siyasi partiler ile sivil toplum örgütü üyeleri de destek verdi. Kıbrıs Şehitleri caddesi üzerinden Sevinç Pastanesi önüne kadar yürüyen protestocular, zaman zaman hem Kobani'deki IŞİD saldırılarını, hem de hükümeti, protesto etti. Yaklaşık bir saat süren yürüyüş sonrasında, kalabalık, gruplar halinde dağıldı. Bir grup genç ise, cadde üzerinde biraz daha kalıp kürtçe şarkılar söyleyip, halay çektikten sonra ayrıldı. Bu arada polis de büyük güvenlik önlemleri aldı. Ancak resmi polisler, bölgeden uzakta tutuldu. Sivil polislerin daha yoğunlukta oldukları gözlendi. Protestoculara, hafta sonu olduğu için daha yoğun olan caddede vatandaşlardan da yine herhangi bir tepki gelmedi.

FOTOĞRAFLI


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.