İzmirliler Ata'ya Saygı Yürüyüşünde Buluştu

Tufan HAMARAT/İZMİR, () - İZMİR Büyükşehir Belediyesi tarafından, Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 76'ncı yıldönümü nedeniyle 'Ata'ya Saygı' yürüyüşünün bu yıl 7'ncisi düzenlendi. Limanda buluşan ve aralarında Büyükşehir...

09 Kasım 2014 Pazar 16:48
İzmirliler Ata'ya Saygı Yürüyüşünde Buluştu






Tufan HAMARAT/İZMİR, () - İZMİR Büyükşehir Belediyesi tarafından, Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 76'ncı yıldönümü nedeniyle 'Ata'ya Saygı' yürüyüşünün bu yıl 7'ncisi düzenlendi. Limanda buluşan ve aralarında Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu'nun da bulunduğu İzmirliler Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü. Halk dansları topluluğu, Büyük Taarruz'dan bir bölüm canlandırdı.
Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 7'ncisi düzenlenen Ata'ya saygı yürüyüşü Alsancak Limanı önünden başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu, eşi Türkegül Kocaoğlu, CHP'nin İzmir milletvekilleri, ilçe belediye başkanlarının da aralarında bulunduğu yaklaşık 1000 İzmirli, ellerindeki Türk bayrakları ve Mustafa Kemal Atatürk'ün posterleriyle Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü. Kalabalık zaman zaman 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganı attı.
Meydanda kurulan platformda bir konuşma yapan Başkan Kocaoğlu, "Bağımsızlığımızın ve direniş destanımızın simge kenti İzmir'in aydınlık, çağdaş ve güzel insanları; bugün kahraman bir askeri, büyük bir devrimciyi, ulusuna her alanda örnek olmuş eşsiz bir önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü saygı, sevgi, minnet ve hasretle anıyoruz. 76 yıldır bitmeyen aksine her geçen yıl biraz daha büyüyen özlem bizimkisi. Atamızın bize bıraktığı bu büyük mirası, Cumhuriyet ve devrimlerini korumak, geliştirmek ve tıpkı onun yaptığı gibi gelecek kuşaklara onurla teslim etmek zorunda olduğumuzun bilincindeyiz. Sevgili Atam, bizler seni hiç görmedik. Hani demiştin ya 'Beni görmek mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyor ve hissediyorsanız, bu kafidir' diye. Unutturmaya çalışanlara inat biz seni tüm benliğimizle hissediyor, anlıyor ama en çok da özlüyoruz. Ülkemiz ve tüm insanlık için çalışırken gösterdiğin yoldan sapmayacağımıza bir kez daha söz veriyoruz" dedi. Kocaoğlu Behçet Kemal Çağlar'ın Nöbetçi Millet adlı şiirinin son bölümünü okuyup konuşmasına son verdi.
Ardından halk dansları topluluğu, Büyük Taarruz'dan bir bölüm canlandırdı, zaman zaman duygulu anlar yaşandı. Gösterinin ardından etkinlik sona erdi.

FOTOĞRAFLI 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.