Kemik İliği Nakli Bekleyen Minik İlim'e Vali Desteği

Mutlu YUCA/BOLU, () - BOLU Valisi Ahmet Zahteroğulları, bir yıldır lösemi hastalığı ile savaşan ve kemik iliği nakli bekleyen 9 yaşındaki İlim Akyar'ı ziyaret ederek, hediyeler verdi. Bir yıl önce yorgunluk ve yüksek ateş şikayetiyle...

07 Kasım 2014 Cuma 16:55
Kemik İliği Nakli Bekleyen Minik İlim'e Vali Desteği






Mutlu YUCA/BOLU, () - BOLU Valisi Ahmet Zahteroğulları, bir yıldır lösemi hastalığı ile savaşan ve kemik iliği nakli bekleyen 9 yaşındaki İlim Akyar'ı ziyaret ederek, hediyeler verdi.
Bir yıl önce yorgunluk ve yüksek ateş şikayetiyle Düzce'nin Akçakoca İlçesi'nde hastaneye giden İlim Akyar, tetkiklerinin ardından tedavisi için Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne sevk edildi. Minik İlim'e burada yapılan testlerinin ardından lösemi tanısı konuldu. Tedaviye olumlu yanıt vermesinin ardından sağlığı iyiye giden İlim Akyar'ın yakalandığı lösemi hastalığı Ağustos ayında tekrar nüksetti. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hematoloji Bölümü'nde tedavisi süren İlim Akyar'a son çare olarak kemik iliği nakli yapılmasına karar verildi. İki kardeşinin de iliklerinin uygun olmaması nedeniyle donör bulmak için çalışma başlatıldı.
Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları tedavisi süren İlim Akyar'ı tedavi gördüğü hastanede ziyaret etti. Vali Zahteroğulları, İlim Akyar'a hediyeler vererek doktorlardan tedavi süreciyle ilgili bilgiler aldı. Vali Zahteroğulları, İlim Akyar'ın Akçakoca'da polis olan ve sadece hafta sonları kızını görmeye gelebilen babası Melih Emin Akyar'ın geçici görevle Bolu'ya gelebilmesi için de yardımcılarına talimat verdi.
Abant İzzet Baysal Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Temel Bilim Dalı Çocuk Hematolojisi Uzmanı Doç. Dr. Fatih Demircioğlu, İlim'e bir yıl önce lösemi tanısının konulduğunu belirterek, "Tedaviye erken dönemdeki yanıtı iyi olmadığı için yüksek risk hasta grubuna almıştık. Daha sonra yanıtı yeterli oldu ve tedavisi devam ederken Ağustos ayında hastalığı tekrarladı. Biz tekrar hastalığın yüksek tedavilere başlayıp kemik iliği nakli için donör tarama çalışması başlattık. Şu an donör tarama sürecinde tedavisi devam ediyor. Şu an tedaviye tekrar yanıt verdi. Kemik iliği nakli tek şansı gibi görünüyor. Bir an önce kemik iliği nakli için donörün bulunmasını ümit ediyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI
  

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.