Köpeğini Öldüren İngiliz'e Hayvansever Tepkisi

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, 12 yıldır sahibi olduğu 'Kol' isimli Alman kurdu cinsi köpeğini tahra ile vura vura öldüren İngiliz vatandaşı 48 yaşındaki B.C., hayvanseverler tarafından protesto edildi. B.C.'nin evinin önüne kadar yürüyen...

04 Kasım 2014 Salı 16:59
Köpeğini Öldüren İngiliz'e Hayvansever Tepkisi






MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, 12 yıldır sahibi olduğu 'Kol' isimli Alman kurdu cinsi köpeğini tahra ile vura vura öldüren İngiliz vatandaşı 48 yaşındaki B.C., hayvanseverler tarafından protesto edildi. B.C.'nin evinin önüne kadar yürüyen grup, 'Katil B.C. ülkeyi terket' sloganı attı.
Yaklaşık 20 yıl önce Bodrum'a yerleşen ve yatlarda personel olarak çalışan İngiliz B.C., Alman kurdu cinsi 'Kol' isimli köpeğini, İçmeler Caddesi'nde, çevredekilerin şaşkın bakışları arasında tahra ile pek çok kez başına vurarak öldürdü. Bu sırada kendisine engel olmak isteyen çevredeki hayvanseverler ve yat kaptanlarının üzerine elindeki tahra ile yürüyen B.C., korku saçtı. Başına aldığı tahra darbeleriyle kanlar içinde kalıp, can çekişerek ölen köpeği gören çevredekiler, durumu polise bildirdi. B.C.'nin olayın ardından "Köpekleri çok severim. Kol'u da çok seviyordum ama artık yaşlanmıştı, hastaydı. Nasıl olsa ölecekti. Ha öyle ölmüş ha böyle ne farkeder? Ölümü elimden oldu. O'nu temizledim. Bunda anormal bir şey yok. Her gün onlarca insan ölüyor kimse sesini çıkarıyor mu? Niye bu olayı bu kadar büyütüyorsunuz? Biraz sonra köpeği götürüp, gömeceğim. Başka bir köpek alır beslerim" demesi, çevredekilerin tepkisine neden oldu. Olayın ardından polis tarafından gözaltına alınan B.C., Kabahatlar Kanunu'na göre 200 lira para cezası kesilip, serbest bırakıldı.
DÖVİZ VE SLOGANLARLA PROTESTO ETTİLER
Kan donduran bu olay, sosyal medyadan örgütlenip, bugün öğlen İçmeler Caddesi'nde toplanan yaklaşık 60 hayvansever tarafından protesto edildi. Bir kısmı İngilizce yazılı 'Pet Killer B.C. - Hayvan katili B.C.', 'B.C., Dog Killed and Hepaid Now Free 200 TL-Köpek katili B.C., 200 liraya özgür', 'Killer-Katil', 'Sevmiyor Olman Öldürmeni Gerektirmez', 'İnsan öldürmekle hayvan öldürmek arası sadece bir adımdır', 'Yaşam onların da hakkı', 'Bugün onlara yarın size', 'Katillere ceza canlara adalet', 'Dayanılmaz olan aslında yaşam değil insanlarmış', 'Hayvan öldüren, insan da öldürür' yazılı dövizler taşıyan grup, yaklaşık 400 metre yürüyerek, B.C.'nin evinin önüne geldi. 40 polisin geniş güvenlik önlemi aldığı evin önünde grup, "Katil B.C., çık dışarı" ve "Katil B.C., ülkeyi terket" sloganları attı. Hayvanseverlerin bazılarının eyleme köpekleriyle gelmesi dikkati çekti.
"KÖPEK KATİLİNE KİMSE SAHİP ÇIKMAMALI"
Hayvansever, turizmci Serra Yaşar, "Bu katillere esnaf dahil hiç kimse sahip çıkmamalı. Kendi ülkemizin katilleri yetmiyormuş gibi bir de İngiltere'den katil ithal ettik, B.C.'nin, burada barınmaması için herkes seferber olmalı. Ekmek, su ve iş verilmezse köpek katili burada barınamaz. B.C.'yi, çalıştıran marina şirketini de protesto etmek için girişimlerde bulunacağım. Köpek katili İngiliz'in ülkemizde çalışma izni var mı yok mu soruşturacağım. Çalışma izni olsa dahi sınır dışı edilmesi için ne gerekiyorsa yapacağım" diyerek, tepkisini dile getirdi.
Bodrum Hayvan Hakları Derneği Başkanı Füsun Uslu da açıklamasında yasta olduklarını belirtip, "Bu yaşanan vahşet ne yazık ki Türkiye'nin bir gerçeği haline geldi. 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Yasası'nın aslında hayvanları koruma yerine yok etmeye destek gibi işlev gördüğü bu olayla bir kez daha ortaya çıktı. Bugün bu cinayeti işleyen yarın çocuklarımızı da bizlere de saldırmayacağının hiçbir garantisi yok. Can almaya meyilli bu hasta ruhlu insan şu an aramızda dolaşıyor. Bu vahşete sessiz kalmak, bu suça ortak olmak demektir. Hayvanlara yapılan her türlü kötü muamelenin zehirleme, tecavüz ve öldürmenin ceza kanunu içerisine alınmasını ve paraya çevrilmeyen hapis cezası ile cezalandırılmasını istiyoruz" dedi. Yaklaşık bir saat B.C.'nin evinin önünde eylem yapan grup, daha sonra olaysız şekilde dağıldı. B.C. ise eylem sırasında görünmedi.

 

FOTOĞRAF

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.