Lodos fırtınası Manisa'da çam ağaçlarını devirdi

MANİSA'nın Şehzadeler ve Yunusemre ilçelerinde fırtına nedeniyle devrilen üç ağaç, üç eve zarar verdi. Yunusemre İlçesi Emlakdere Mahallesi'nde rüzgar nedeniyle sökülen dev çam ağacı iki evin üzerine düştü. Yunusemre Belediyesi...

01 Şubat 2015 Pazar 17:05
Lodos fırtınası Manisa'da çam ağaçlarını devirdi






MANİSA'nın Şehzadeler ve Yunusemre ilçelerinde fırtına nedeniyle devrilen üç ağaç, üç eve zarar verdi.
Yunusemre İlçesi Emlakdere Mahallesi'nde rüzgar nedeniyle sökülen dev çam ağacı iki evin üzerine düştü. Yunusemre Belediyesi ile Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ekipler ortak çalışmayla dev ağacı keserek kaldırdı. Olayda şans eseri ölen ya da yaralanan olmadı. Spil Dağı eteklerindeki mahalleler ile Adnan Menderes Mahallesi'nde elektrik tellerinin kopması sonucu yaklaşık 12 saatlik elektrik kesintisi yaşandı. Şehir merkezinde gün içinde 7 - 8 kez kısa süreli elektrik kesintileri yaşandı. Yunusemre Belediyesi Zabıta Müdürü Cengiz Şişmanlar, rüzgar nedeniyle ağaçların ve levhaların büyük tehlike oluşturduğuna dikkat çekti. Gelen ihbarlar karşısında hemen harekete geçtiklerini belirten Şişmanlar, vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmasını istedi.
ŞEHZADELER'DE BİR AĞAÇ DEVRİLDİ
Fırtına, Şehzadeler İlçesi, Bayındırlık Mahallesi'nde doğal afete neden oldu. Burada da bir evin üzerine devrilen ağaçlar mahalle sakinlerine korku dolu anlar yaşattı. Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu ve Şehzadeler Belediye Başkanı AK Partili Ömer Faruk Çelik, Manisa Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Manisa İl Emniyet Müdürlüğü ekipleriyle olay yerine giderek incelemelerde bulundu. Kaymakam Çorumluoğlu ve Başkan Çelik, mağdur olan vatandaşlarla tek tek görüşerek, sıkıntılarını dinledi. Olay yerine belediye ekipleri devrilen ağaçlarla ilgili çalışma başlattı. Belediye Başkanı Çelik, kuvetli rüzgar nedeniyle yaşanan olumsuzlukların önüne geçmek için gerekli tedbirleri almaya çalıştıklarını belirtip, "Bu bölgede ağaç bir evin üzerine devrildi. Evleri tehlike altında bırakan diğer ağaçlarla ilgili bir çalışma yaptık. Orman İşletme Müdürlüğü ve AFAD ekipleri de buradalar. Onların da yönlendirmeleriyle gece gündüz demeden çalışmalarımızı yürütüyoruz. Mal ve can kaybı yaşanmaması için çalışıyoruz. Bir ev zarar görmüş durumda ama çok şükür bir can kaybı yok. Allah daha beterinden saklasın" dedi.

FOTOĞRAFLI 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.