Manisa'da yakalanan dilencilerin yarısı Suriyeli

MANİSA Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, özellikle son günlerde artış gösteren dilencilere yönelik operasyon yaptı. Yakalanan 20 dilenciden 10'u Suriyeli çıktı. Manisa Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı...

05 Temmuz 2015 Pazar 16:21
Manisa'da yakalanan dilencilerin yarısı Suriyeli






MANİSA Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, özellikle son günlerde artış gösteren dilencilere yönelik operasyon yaptı. Yakalanan 20 dilenciden 10'u Suriyeli çıktı.
Manisa Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri, esnaf ve vatandaşlardan gelen yoğun şikayetler üzerine, Şehzadeler ile Yunusemre ilçelerinde dilenenlere yönelik operasyon yaptı. Küçük Sanayi Sitesi, camiler ve çarşı merkezinde çalışma başlatan zabıta ekipleri, yaklaşık iki saat süren operasyonda 20 dilenci yakaladı. Zabıta Daire Bakanlığı'na getirilen dilencilerin yarısının Suriyeli olduğu, ayrıca aralarında bir çiftin de bulunduğu görüldü. Dilencilerin üzerinden toplam 5 bin liraya yakın para çıktı.
Dilencilerin, insanların duygularını istismar ettiğini belirten Zabıta Dairesi Başkanı Aydoğan İra, "Vatandaşlarımız ve çarşı esnafımız dilencilik yapan şahısların yarattığı sorunları bize aksettirdi. Biz de ekiplerimizle şehrin çeşitli noktalarında dilencilere yönelik operasyon yaptık. Ramazan ayı dolayısıyla özellikle camilerde konuşlanan bu kişiler, insanların duygularını sömürerek, para topluyorlar. Ayrıca istediklerini alamayınca vatandaşlarla sözlü münakaşaya girerek, rahatsızlık da veriyorlar. Ayrıca yakalanan dilencilerden yarısının da Suriyeli çıkması dikkatimizi çeken nokta oldu. Vatandaşlarımızdan özellikle Suriyeli dilencilerden büyük şikayet vardı. Bundan sonra sık sık operasyonlarımız devam edecek" diye konuştu. Daire Başkanı İra, yakalanan dilencilerin her birine 5326 sayılı Kabahatler Kanunu'nun 33. Maddesi gereğince dilencilik yapmaktan 100 lira idari para cezası uygulandığını dile getirdi.
ESNAF RAHATSIZ
Özellikle son günlerde artan Suriyeli dilencilerden rahatsız olduklarını söyleyen terzi Emine Kazıkoğlu, "Dilenciler bizleri rahatsız ediyor. Bazen hiç siftahımız olmasa bile geri çeviremiyoruz. Kendimizi bir şeyler vermek zorunda hissediyoruz. Özellikle son günlerde artan Suriyeli dilencilerden çok rahatsızız" diye konuştu.
Oto tamircisi Nurhan Altaş, Suriyeli dilencilerin sayısının her geçen artığını belirterek, "İşyerime para için gelen 5 dilenciden neredeyse artık 3'ü Suriyeli. Manisa'ya getiriliyorlar, ancak sonrası takip edilmiyor. Sonra da dilenmeye başlıyorlar. Bu konuya bir an önce bir çare bulunması gerekir. Ayrıca dilenciler yardımcı olmuyoruz diye birde bize bağırıp çağırıyorlar. Sanki bizi dövecek gibi hareketlerde de bulunuyorlar. Bu sıkıntıya bir çözüm bulunması gerekir" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.