Mersin'de kadınlar Özgecan için yürüdü

Mustafa ERCAN/ MERSİN, () - MERSİN'de bir araya gelen bir grup kadın, Tarsus İlçesi'nde öldürülen üniversiteli Özgecan Aslan anısına yürüdü. Vatan Partili Öncü Kadınlar, Forum Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nde bir araya geldi. Burada,...

07 Mart 2015 Cumartesi 17:48
Mersin'de kadınlar Özgecan için yürüdü






Mustafa ERCAN/ MERSİN, () - MERSİN'de bir araya gelen bir grup kadın, Tarsus İlçesi'nde öldürülen üniversiteli Özgecan Aslan anısına yürüdü.
Vatan Partili Öncü Kadınlar, Forum Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nde bir araya geldi. Burada, 'Kadınız, Özgecan'ız, isyandayız' pankartı açan yaklaşık 500 kadın, Özgecan Aslan'ın fotoğraflarının yanı sıra, 'Laikliğin güvencesi kadınlar', 'Kadın cinayetlerine hayır', 'Mustafa Kemalin kızlarıyız', 'Yobazlığa geçit yok, aydınlık Türkiye', 'Baskıya, tacize, şiddete hayır' ve 'Cumhuriyet değil AKP yıkılacak' dövizleri taşıdı. Çeşitli sloganlar atan kadınlar burada yola çıkarak yaklaşık 5 kilometre yürüyerek Tevfik Sırrı Gür Stadı'na ulaştı.
Burada konuşan Vatan Partisi Merkez Karar Kurulu üyesi Prof. Dr. Taciser Onuk, Türkiye'de yaşayan her kadının Atatürk'e çok şey borçlu olduğunu söyledi. Bugün Türk kadınının Atatürk düşünce sayesinde özgür bireyler olduğunu belirten Onuk, "Atatürk'ü sonsuza kadar yaşatacak olan bizleriz. Türkiye'nin yüzde 99'u aynı düşünceye sahip ama inanılmaz bir korku var. Bir korku ülkesi haline geldik. Ne yapıp, edip, canımızı, kanımızı ortaya koyup bu seçimlerde gerekeni yapmamız gerekiyor. Bu işin sonu yok" dedi.
Onur, konuşmasının devamında Özgecan Aslan'ın öldürülmesine değinerek sözlerini şöyle sürdürdü:
"Özgecan'a baktığımızda, binlerce öğrencimi, kardeşlerimi ve kadınları görüyorum. Böyle bir insanlık yok. Böyle bir insanlık dışılıkta dünyanın hiç bir yerinde yok. Arap ülkelerinde bile böyle bir şey yok ama bizde olmaya başladı. Ne yazık ki bugünleri de gördük. Lütfen bu ülkeye ve kültürümüze, kadınlarımıza sahip çıkalım. Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'ne canımız, kanımız pahasına sahip çıkalım."
Konuşmanın tamamlanmasının ardından kadınlar olaysız bir şekilde dağıldı.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.