Mhp'den Aday Oldu, Mahkeme Kararına Rağmen 3 Yıldır Görevine Atanmıyor

Osman Nuri BOYACI/DENİZLİ, () - DENİZLİ Veteriner Hekimler Odası eski başkanı  Mehmet Ali Uzakgider, MHP'den milletvekili adayı olduğu için ayrıldığı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Denizli İl Müdürlüğü'ndeki müdür yardımcılığı...

06 Kasım 2014 Perşembe 12:37
Mhp'den Aday Oldu, Mahkeme Kararına Rağmen 3 Yıldır Görevine Atanmıyor






Osman Nuri BOYACI/DENİZLİ, () - DENİZLİ Veteriner Hekimler Odası eski başkanı  Mehmet Ali Uzakgider, MHP'den milletvekili adayı olduğu için ayrıldığı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Denizli İl Müdürlüğü'ndeki müdür yardımcılığı görevine, mahkeme kararlarına rağmen 3 yıldır atanmadı.
Denizli Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nde iki yıl şube müdürlüğü, 11 yıl il müdür yardımcılığı görevlerinde bulunan Mehmet Ali Uzakgider, 2011 yılında yapılan genel seçimlerde MHP'den milletvekili adayı oldu. Milletvekili seçilemeyen Uzakgider, seçimlerin ardından görevine dönmek için başvuru yaptı. Uzakgider, İl Müdürlüğü'nde veteriner hekim olarak göreve başladı. Mehmet Ali Uzakgider, bıraktığı müdür yardımcılığı görevine iadesini istedi. Ancak, müdür yardımcılığına ataması yapılmadı. Bunun üzerine dava açtı. Üç yıl süren hukuk mücadelesinde İdare Mahkemesi, Bölge İdare Mahkemesi ve Danıştay'da açtığı davaları kazanan Uzakgider, mahkeme kararlarına rağmen görevine atanmadı.
ODA'DAN DESTEK
Denizli Veteriner Hekimler Odası, 12 yıl odanın başkanlığını yapan Mehmet Ali Uzakgider'in atanmaması üzerine açıklama yaparak destek verdi ve hukukun uygulanmasını istedi. Denizli Veteriner Hekimler Odası Başkanı Türkay Berberoğlu, eski başkanlarının hak mahrumiyetinin giderilmesini ve adaletin tecelli etmesini beklediklerini belirtti. Yazılı açıklama yapan Berberoğlu şöyle dedi:
"Altı dönem oda başkanlığımızı yapan, 2 yıl şube müdürlüğü, 11 yıl müdür yardımcılığı yapan meslektaşımız Mehmet Ali Uzakgider'in Denizli'de tarım ve hayvancılığın gelişmesine çok önemli katkıları olmuştur. Meslektaşımız, milletvekili seçimlerinde aday olmuş, seçilemeyince kanun gereği eski görevine dönmek istemiştir. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı meslektaşımızın kanuni hakkı olan talebini yerine getirmemiş ve 13 yıl idarecilik yaptığı kuruma eleman olarak atamıştır. Meslektaşımız sırasıyla Bölge İdare, Danıştay ve tekrar İdari Mahkeme süreçleri olmak üzere üç yıl süren hak arama mücadelesini kazanmıştır. Ancak Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, mahkeme kararlarına uymayarak meslektaşımızın talebini yerine getirmemiştir. Meslektaşımızın hak mahrumiyetinin giderilmesini ve adaletin verdiği kararın uygulanmasını istiyoruz." 

FOTOĞRAFLI
 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.