Nusaybinli öğrenciler, kuşlar için 100 ev yapıp, ağaçlara astı

Ahmet AKKUŞ/NUSAYBİN (Mardin), () - MARDİN'in Nusaybin İlçesi'ndeki Yıldırım Ortaokulu öğrencileri, örnek bir proje geliştirerek, doğada bulunan kuşlar için 100 kuş evi yaptı. Öğrenciler, öğretmenleriyle birlikte yaptıkları kuş...

28 Mayıs 2015 Perşembe 11:27
Nusaybinli öğrenciler, kuşlar için 100 ev yapıp, ağaçlara astı






Ahmet AKKUŞ/NUSAYBİN (Mardin), () - MARDİN'in Nusaybin İlçesi'ndeki Yıldırım Ortaokulu öğrencileri, örnek bir proje geliştirerek, doğada bulunan kuşlar için 100 kuş evi yaptı. Öğrenciler, öğretmenleriyle birlikte yaptıkları kuş evlerini ağaçlara astı.
Nusaybin Yıldırım Ortaokulu öğrencileri, kuşlar için 100 kuş evi yaparak, bu evleri park ve bahçelerdeki ağaçlara astı. Okul Müdürü Hamdullah Yıldırım, örnek davranış nedeniyle öğrencileriyle gurur duyduğunu belirterek, "Okul yönetimi olarak, öğrencilerimizle birlikte ilçedeki yetkilileri ziyaret ederek, yapılan kuş evlerini ilçedeki parklardaki ağaçlara asmak üzere izin aldık. Daha sonra kuşların evsiz kalmaması için öğretmenlerinden de yardım alarak minik elleri ile hazırladıkları kuş evlerini Nusaybin Belediyesi park ve bahçeler personeli ile yardımlaşarak Mitanni, Barış ile Demokrasi parklarına astık" dedi.
Öğrencilerin doğaya olan ilgisinin kendisini mutlu ettiğini belirten Yıldırım, "Proje ile öğrencilerde küçük yaşta doğa ve hayvan sevgisini aşılamayı amaçladık. Proje kapsamında öğrencilerin 100 kuş evi yapması bizleri mutlu etti. Çevremizde birçok canlıyla birlikte yaşıyoruz. Bu bakımdan onların da yaşama hakkının olduğunu, doğa ve hayvan sevgisini çocuklara en güzel şekilde vermemiz, hatta nasıl yapacaklarını öğretmemiz gerekiyor. Okulumuzun öğrencileri de bu çerçevede kuşlar için kuş evleri hazırladı. Öğrencilerimizin yaptığı kuş evleri küçük kuşları kışın soğuk ve yağmurdan, yazın ise sıcaktan koruyacak. Ayrıca bu çalışmanın, gençlerin ve çocukların yaratıcılıklarını ortaya çıkarmayı, kentine- doğasına sahip çıkan bireyler yetiştirmede önemli bir proje olacağına inanıyorum" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.