Öğretmen çiftten fidanlı düğün davetiyesi

Fatih YILMAZ/TOKAT, () - TOKAT kent merkezinde her ikisi de ilkokul öğretmen olarak görev yapan Can Yurdaner ve Pınar Şahin, hafta sonu yapılacak düğünleri için kağıt davetiye yerine bez torbalar içerisinde 900 çam fidanı dağıttı. Çam fidanlarının...

28 Ağustos 2015 Cuma 11:31
Öğretmen çiftten fidanlı düğün davetiyesi






Fatih YILMAZ/TOKAT, () - TOKAT kent merkezinde her ikisi de ilkokul öğretmen olarak görev yapan Can Yurdaner ve Pınar Şahin, hafta sonu yapılacak düğünleri için kağıt davetiye yerine bez torbalar içerisinde 900 çam fidanı dağıttı. Çam fidanlarının konulduğu çantaların bir yüzünde çiftin düğünü ile ilgili bilgiler, diğer yüzünde ise ağaç dikmenin önemini anlatan hadisler yer aldı. 
Kent merkezinde 100'üncü Yıl İlköğretim Okulu'nda öğretmenlik yapan Can Yurdaer (27) ile Pınar Şahin (26), 3 yılı süren arkadaşlıkları sonunda evlenmeye karar verdi. Can ve Pınar çifti düğünlerini farklı kılmak için bir davetiye hazırladı. Öğretmen çift klasik düğün davetiyeleri yerine, doğaya da katkı sağlayacak bir düşünceye imza attı. Bez torbalar hazırlanarak bir yüzüne 'Tüm dostlarımızı düğünümüze çağıralım. Geleni başımızın üstünde, gelmeyeni gönlümüzde tutalım' yazısı ile düğünün yer ve zaman bilgileri yer aldı. Diğer yüzünde ise, 'Her kim kuru ve çorak bir araziyi ihya ederse, bu amelinden dolayı Allah tarafından mükafatlandırılır. Her hangi bir canlı ondan faydalandıkça orayı ihya edene sadaka yazılır. Kıyamet kopmaya yakınken elinizde bir fidan varsa ve onu dikmeye vakit bulabilirseniz onu dikin' hadisleri yazdırıldı. Bu çantaların içerisine 900 çam fidanı konularak akraba ve arkadaşlarına gönderildi. Davetiye ile karşılaşanlar şaşkınlıklarını gizleyemezken, çifti anlamlı davranışlarından dolayı kutladı
DOĞA VE AĞAÇ SEVGİSİ
Çiftin kına gecesi dün yapıldı. Doğayı ve ağaçları çok sevdikleri için böyle bir davetiye hazırladıklarını ifade eden Pınar Şahin şöyle konuştu:
"Düğün davetiyeleri eve geldiğinde kısa bir süre sonra hemen çöpe atılması bizi üzüyordu. Anlamlı, kalıcı bir düğün davetiyesi düşündüm. Ağaçları, çevreyi çok seviyorum. Aklıma çam fidanı dağıtma fikri geldi. Eşim de bunu destekledi. Orman Genel Müdürlüğü'nün desteği ile bu minik çam fidanlarımızı bulduk. Dostlarımıza bunu sunduk. Çok mutlu oldu insanlar. Aldığımız tepkilerden dolayı biz de çok mutlu oluyoruz. Bizim birlikteliğimizin anısına çok anlamlı olduğunu düşündüğümüz dostlarımıza dağıttığımız farklı bir düğün davetiyesi oldu."
İLK FİDANI KENDİLERİ DİKTİ 
Damat Can Yurdaer da uygulamayı gereçekleştirmekten çok mutlu olduğunu belirterek, "Bunun yaygınlaşarak artmasını istiyorum. Her yıl yüzlerce düğün yapılıyor. Bu sayede çevremize de önemli bir katkı sunmuş olacağız" diye konuştu.
Daha sonra mutlu çift kına gecelerinin yapıldığı özel bir restoranın bahçesine düğün davetiyesi olarak dağıttıkları çam fidanlarından birini dikti.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.