Paramediklerden Gece Tatbikatı

Osman URAS/BODRUM (Muğla), () - MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde düzenlenen 2'nci Uluslararası Paramedik Kongresi'nde yapılan Ambulans Rallisi tatbikatında ilginç görüntüler ortaya çıktı. Sağlık çalışanlarından oluşan ekipler, senaryo...

07 Kasım 2014 Cuma 14:25
Paramediklerden Gece Tatbikatı






Osman URAS/BODRUM (Muğla), () - MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde düzenlenen 2'nci Uluslararası Paramedik Kongresi'nde yapılan Ambulans Rallisi tatbikatında ilginç görüntüler ortaya çıktı. Sağlık çalışanlarından oluşan ekipler, senaryo gereği gece sahil kenarındaki patlamada, etrafa savrulan, enkaz altında kalan yaralıları bulup acil kodlarını belirledi.
Paramadik Derneği, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi ve Muğla İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen tatbikata Türkiye'nin farklı illeri ile 10 yabancı ülkeden yaklaşık 600 sağlık çalışanı katılıyor. 9 Kasım pazar gününe kadar sürecek tatbikat dün akşam sahilde ambulans rallisi ile başladı. Katılan ekipler senaryo gereği çevredeki yıkıntılar arasında sıkışıp kalan, sessiz duran yada çığlık atan yaralıları bulmaya çalıştı. Ekipler yaralıları bulup gelecek ambulans için acil kodlarını belirlemeye çalışırken, tepe ışıkları kullandı. Görüntü alan basın mensuplarına, sadece yaralı bulunup müdahale yapıldığı anlarda ışıklı çekim yapılmasına izin verildi. Tatbikata 24 ekip katıldı.
PARAMEDİKLER BECERİLERİNİ YARIŞTIRDI
Sahildeki tatbikatı, alanı gören duvar üzerinden kongreye katılan diğer sağlık çalışanları da ilgiyle izledi. Bazı sağlık çalışanlarının bu kez çeşitli makyajlarla yaralı rolüne girdiği tatbikat hakkında bilgi veren Paramedik Derneği Yönetim Kurulu üyesi ve ambulans rallisi etabı sorumlusu Paramedik Umut Uğurel, "Bu geceki etabımızda terör saldırısına bağlı yaralılar var. Geniş bir alan. Acil yardım ekiplerinden bu yaralılara ulaşması ve yaralıların acil kodlarının yapılmasını istedik. Gelen ambulans ekiplerinden, yaralıların aciliyet durumuna göre hastane acil servislerine götürmelerini bekliyoruz" dedi.
Tatbikatta paramediklerin becerilerinin yarıştığını söyleyen Dernek Başkanı Sinan Nural ise "Tatbikatta, Türkiye'de hastane öncesi acil bakımda karşılaştığımız bütün olayların senaryoları yazıldı. Ülkemizde acil sağlık sisteminin her şeye hazırlıklı olması lazım" dedi.
Gündüz tatbikatları da gerçekleştirilecek organizasyonda ekipler performanslarına göre derecelendirme yapılarak ödül töreni düzenlenecek.

FOTOĞRAFLI

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.