Rize'de hamsi festifali; 4 saatte 2.5 ton hamsi yediler

RİZE’de bu yıl ilk kez düzenlenen Hamsi Festivali’nde vatandaşlara ekmek arası hamsi ikram edildi. Vatandaşlar 4 saatte 2.5 ton hamsiyi tüketti. Festivalde düzenlenen hamsi yeme ve ayıklama yarışmalarında ise renkli görüntüler ortaya çıktı.

20 Aralık 2015 Pazar 15:48
Rize'de hamsi festifali; 4 saatte 2.5 ton hamsi yediler






Rize'de hamsi festifali; 4 saatte 2.5 ton hamsi yediler

RİZE’de bu yıl ilk kez düzenlenen Hamsi Festivali’nde vatandaşlara ekmek arası hamsi ikram edildi. Hamsiden alabilmek için uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar 4 saatte 2.5 ton hamsiyi tüketti. Festivalde düzenlenen hamsi yeme ve ayıklama yarışmalarında ise renkli görüntüler ortaya çıktı.

Rize Belediyesi ile Rize Kadınlar Eğitim Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (RİKADER) tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Hamsi Festivali, sahil park alanında gerçekleştirildi. Bir gün öncesinden başlayan festival hazırlıkları kapsamında Rize Belediyesi çalışanları ile gönüllülerden oluşan 150 kişilik ekip 2.5 ton hamsiyi sabaha kadar ayıkladı. Festival alanına kurulan 50 civarında mangalda pişirilen hamsiler ekmek arasında dağıtıldı. Katılanlar, hamsi ekmek alabilmek için kuyruklarda uzun süre bekledi. Festivalin açılışı Rize Valisi Ersin Yazıcı, AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal ile Belediye Başkanı Reşat Kasap ve protokol üyelerinin sahneden alana doğru balık ağı atmasıyla başladı.

PROTOKOL HAMSİ AYIKLADI

Festival kapsamında hamsi ayıklama yarışması düzenlendi. Yarışma öncesi tezgahın başına geçen protokol üyeleri hamsi ayıklamaya çalıştı. Ancak başarılı olamayan protokol üyeleri yerini yarışmacılara bıraktı. Kadınların kıyasıya yarıştığı hamsi ayıklama yarışmasında 2 kilo hamsiyi en kısa sürede ayıklayan Fatma Arslan birinci oldu.

HAMSİ YEME YARIŞMASI

Festivalde içi hamsi dolu tam ekmeği en kısa sürede yeme yarışması düzenlendi. 2’si kadın 20 kişinin yarıştığı etkinlikte yarışmacılara önce su içme yasağı getirildi. Ancak yarışmanın başlamasıyla birlikte zorlanan yarışmacılara su dağıtıldı. İzleyenlerin tempo tuttuğu yarışmada hamsi ekmeği en kısa sürede bitirmeye çalışan yarışmacılar zor anlar yaşadı. Yarışmayı diğer rakiplerine büyük fark atan Adem Deniz kazandı. İki yarışmada da birinci olan yarışmacılara RİKADER Başkanı Selda Albayrak tarafından çeyrek altın hediye edildi. 4 saatte 2.5 ton hamsiyi tüketen vatandaşlar yarışmaların ardından protokolle birlikte uzun süre horon oynadı.

'HAMSİ BALIK DEĞİLDİR'

Protokol üyeleri de kendilerine ikram edilen hamsilerin tadına baktı. Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap 2.5 ton hamsinin Rizeliye az bile geleceğini belirterek, "Etkinlik hamsinin kıt olduğu döneme geldi ama vatandaşlarımızı doyuracağız" dedi. AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal da, hamsinin Rize ve Karadeniz’le özdeşleştiğini belirterek, "Hamsi balık değildir, hamsi hamsidir. Kendine özgü bir besindir. En değerli ürünlerimizden biridir" diye konuştu.
Son Güncelleme: 20.12.2015 15:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.