Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, tıp fakültesi öğrencilerini dinledi

Ümit TÜRK/İSTANBUL, () SAĞLIK Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Avrupa Yakası'nda yer alan 11 üniversitenin tıp fakültesi öğrencileriyle, sağlık sisteminin ve tıp eğitiminin ele alındığı toplantıda biraraya geldi. Müezzinoğlu Türkiye'nin...

07 Mart 2015 Cumartesi 17:53
Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, tıp fakültesi öğrencilerini dinledi






Ümit TÜRK/İSTANBUL, () SAĞLIK Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Avrupa Yakası'nda yer alan 11 üniversitenin tıp fakültesi öğrencileriyle, sağlık sisteminin ve tıp eğitiminin ele alındığı toplantıda biraraya geldi. Müezzinoğlu Türkiye'nin diğer bölgelerindeki tıp fakültesi öğrencileriyle de düzenlenecek toplantıların sonucunu kitapçık haline getireceklerini açıkladı.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Avrupa Yakası'nda yer alan 11 üniversitenin Tıp fakültesi öğrencileriyle Cevahir Otel'de düzenlenen "Genç Hekimler Buluşuyor; Sağlığın Geleceğini Konuşuyor" etkinliğine katıldı.
Sağlık Bakanlığı tarafından düzenlenen etkinlikte tıp fakültesi öğrencilerinin; sağlık sistemleri, tıp eğitimi, uygulanan sağlık politikaları hakkında görüş ve önerilerine yer verildi. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, bu toplantılardan çıkacak sonuç bildirgesinin kitapçık haline dönüştürüleceğini açıkladı.

TOPLANTILARDAN ÇIKACAK SONUÇ KİTAPÇIK HALİNE GETİRİLECEK
Toplantıda konuşan Bakan Müezzinoğlu, tıp fakültesi öğrencilerinin ve yardımcı sağlık elemanlarının 'yarınları planlayacak ve yarınlarda rol olacak kişiler' olduğunu vurgulayarak, "Biz bunlarla buluşalım dedik. Buradan çıkacak fikirleri, buradan çıkacak önerileri ve gelecek vizyonu, buradan çıkacak katkılarla şekillendirelim istedik. Şimdi bugün, burada 11 üniversitemizden yaklaşık 100-120 öğrencimiz var. Öğrencilerimizin kendi aralarında tartışmasını istedik. Türkiye'nin sağlıkta gelecek vizyonu ne olmalı? Türkiye sağlıkta dinamiklerini farklı bir şekilde nasıl yansıtabilir? Eğitimde yaşanan sorunlar nedir, neler yapabiliriz? Tüm bunlar için bugün ilkini yapıyoruz. Önümüzdeki haftalarda Anadolu Yakası ve Sakarya'yı alarak, Ege Bölgesi, Karadeniz Bölgesi, Doğu Anadolu Bölgesi... Bütün öğrencilerimizi dinleyeceğiz. Buradan gelen öneri ve fikirleri alacağız. Daha sonra toplayıp bir sonuç bildirgesine ve kitapçığa dönüştüreceğiz. Bu toplantılarımıza katılan dekanlarımızdan bir iki tanesine, rektörlerimizden bir rektörümüze söz vererek ve sonunda da bütünü toplayarak Türkiye'nin sağlıktaki gelecek vizyonunu katkılarını almış olacağız" diye konuştu.
Müezzinoğlu'nun konuşmasının ardından, 11 tıp fakültesinden gelen öğrenciler, sunumlarla görüş ve önerilerini dile getirdi.
(FOTOĞRAF)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.