Şanlıurfa Valisi: Süleyman Şah Türbesi birkaç günde içinde ziyarete açılacak

ŞANLIURFA, () - ŞANLIURFA Valisi İzzettin Küçük, Şah Fırat Operasyonu ile Türkiye'ye getirilen Süleyman Şah ve 2 askerinin naaşlarının defnedileceği Suriye'nin Eşme Köyü'ndeki yeni türbe inşaatında inceleme yaptı. Vali Küçük, türbenin...

08 Mart 2015 Pazar 12:20
Şanlıurfa Valisi: Süleyman Şah Türbesi birkaç günde içinde ziyarete açılacak






ŞANLIURFA, () - ŞANLIURFA Valisi İzzettin Küçük, Şah Fırat Operasyonu ile Türkiye'ye getirilen Süleyman Şah ve 2 askerinin naaşlarının defnedileceği Suriye'nin Eşme Köyü'ndeki yeni türbe inşaatında inceleme yaptı. Vali Küçük, türbenin birkaçg ün içinde tamamlanıp ziyarete açılacağını söyledi.
Vali İzzettin Küçük, yanında 20'nci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral İhsan Başbozkurt ve Birecik Kaymakamı Deniz Zeyrek ile birlikte, Birecik'in Eşmeler Mahallesi'nin karşısındaki Suriye'nin Eşme Köyü'nde süren Süleyman Şah Türbesi'nde incelemelerde bulundu. Sınırı geçerek türbe alanına geçen Küçük, çalışmaları inceledi ve gelinen aşamaya ilişkin bilgi aldı.
Türbe inşaatının bitme aşamasına geldiğini anlatan Vali Küçük, kısa süre içerisinde Süleyman Şah ve 2 askerinin naaşlarının buraya naklinin gerçekleştirileceğini belirterek şöyle konuştu:
"20-21 Şubat gecesi Türk Silahlı Kuvvetleri çok başarılı bir operasyonla Süleyman Şah hazretlerinin sandukasını ve müştemilatını buraya getirdi. Suriye Eşmesinde hummalı bir çalışma var. İnşallah birkaç gün içinde bitecek ve ziyaretçilere açılacak. Köyümüzü de ziyaret ettik. Köyde büyük bir memnuniyet var. Büyük bir zatın bu topraklara gelmesi gurur vericidir. Süleyman Şah’ı kendi ataları olarak görüyorlar. Devletimiz de bu bölgede hummalı bir çalışma içinde. Köyün ve çevresinin bütün ihtiyaçları kurumlarımız tarafından gideriliyor. Köyümüze, ilçemize, ilimize ve ülkemize hayırlı olsun. İnşallah birkaç gün içinde türbe ziyarete açılmış olacaktır."

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.