Şehidin son mesajı: Sessiz olun

Mardin Dargeçit'de kahpe saldırı sırasında şehit düşen polis memuru Akif Hatunoğlu'nun, sosyal medya hesabında şehit meslektaşlarıyla ilgili yaptığı paylaşım dikkat çekti.

03 Eylül 2015 Perşembe 14:23
Şehidin son mesajı: Sessiz olun






Şehidin son mesajı: Sessiz olun

Terör örgütü mensuplarınca kurulan kalleş tuzakta can veren 4 polis memurunun cenazesi gözyaşları arasında memleketlerine uğurlanıyor. Şehit polislerden Akif Hatunoğlu'nun, kanlı saldırıdan bir süre sosyal medya hesabında şehit polislerle ilgili yaptığı paylaşım dikkat çekti.

BÖLGEDE OPERASYON YAPILIYOR


Mardin’in Dargeçit ilçesinde bir okulda çıkan yangına müdahale etmek için olay yerine giden polis aracına bombalı saldırı yapıldı. Saldırıda biri emniyet amiri olmak üzere toplam 4 polis şehit oldu.


Dargeçit'te bir okul sabah saat 06.00 sıralarında teröristler tarafından ateşe verildi. Ateşe verilen okula müdahale etmek için zırhlı araçla olay yerine giden polis ekiplerine teröristler tarafından yola döşenen mayının patlatılması sonucu aracın içinde bulunan emniyet amiri İbrahim Halil Aksoy ile polis memurları Ahmet Akalın, Hüseyin Balta ve Akif Hatunoğlu şehit oldu. Şehit olan emniyet amiri Aksoy'un kısa süre önce Antalya İstihbarat Şube Müdürlüğünden ilçeye atandığı öğrenildi.

Şehitlerin isimleri belli oldu

Mardin’in Dargeçit ilçesinde polis aracının geçişi sırasında teröristler tarafından yola döşenen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan polislerin isimleri belirlendi.

Dargeçit’te seyir halindeki polis aracı, teröristler tarafından yola döşenen patlayıcının uzaktan kumanda ile infilak ettirilmesi sonucu parçalandı. Araçta bulunan biri emniyet amiri 4 polis olay yerinde şehit oldu. Saldırıda, Emniyet Amiri İbrahim Halil Aksoy ile polis memurları Ahmet Akalın, Hüseyin Balta ve Akif Hatunoğlu’nun şehit olduğu öğrenildi.

OPERASYON BAŞLATILDI

Olaydan sonra bölgeye çok sayıda polis sevk edildi. Bölgede operasyon başlatıldı. Olayın ardından Mardin Emniyet Müdürü Lütfullah Pekcan Dargeçit ilçesine giderek olayla ilgili inceleme yaptı. Şehit polisler için öğleden sonra Mardin Emniyet Müdürlüğünde tören düzenlenecek.


Şehit polisin son paylaşımı duygulandırdı

Mardin'de şehit olan 4 polisten Akif Hatunoğlu'nun, sosyal medya hesabında şehit polislerle ilgili yaptığı paylaşım dikkat çekti.

Mardin'in Dargeçit ilçesinde PKK'lı teröristlerin hain saldırısı sonucu Dargeçit İlçe Emniyeti'nde görevli Emniyet Amiri İbrahim Halil Aksoy ile Polis Memurları Ahmet Akalın, Hüseyin Balta ve Akif Hatunoğlu şehit oldu.
 
"POLİSLER ŞEHİT OLUYOR"

Şehit Akif Hatunoğlu polislerin şehit edilmesine tepki olarak, siyah zemin üzerine yazılan, "Sessiz olun, polisler şehit oluyor; vicdanı olmayanlar… Huzur içinde uyumaya devam edin, siz bilmezsiniz ama bizler, sizin için şehit olmaya devam ederiz." yazılı mesajının ardından şehit olması herkesi duygulandırdı.

VALİLİK AÇIKLAMASI

Mardin Valiliği, Dargeçit İlçesi'nde 4 polisin şehit olduğu saldırıyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, şöyle denildi:

"Dargeçit ilçemizde yapımı devam eden bir okul binasında Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) mensuplarınca çıkarıldığı düşünülen yangına müdahale eden itfaiye ekibine yardımcı olmak ve çevre güvenliğini sağlamak amacıyla olay yerine intikal halinde olan zırhlı polis aracımızın geçişi esnasında 03.09.2015 günü saat 06.50 sıralarında BTÖ mensuplarınca daha önceden yerleştirilen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 4 polis memurumuz şehit olmuştur. Alçakça ve haince gerçekleştirilen, bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur saldırıda hayatını kaybeden şehitlerimize Cenabı Allah'tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına ve aziz milletimize başsağlığı ve sabır diliyoruz."

 
Son Güncelleme: 03.09.2015 14:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.