Şırnak'ta sağlıkçı kadınlar futbol maçı oynadı

Ebubekir KARATOPRAK/ŞIRNAK, ()- ŞIRNAK İl Halk Sağlığı Müdürlüğü'nde çalışan kadın personel, Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında bugün şehir stadında futbol maçı oynadı. Şırnak İl Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün...

09 Mart 2015 Pazartesi 19:04
Şırnak'ta sağlıkçı kadınlar futbol maçı oynadı






Ebubekir KARATOPRAK/ŞIRNAK, ()- ŞIRNAK İl Halk Sağlığı Müdürlüğü'nde çalışan kadın personel, Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında bugün şehir stadında futbol maçı oynadı.
Şırnak İl Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında düzenlediği futbol karşılamasına 6'şar kişiden oluşan 'Kadına Şiddete Hayır' ile Sigaraya Hayır' takımları katıldı. Her iki kadın takımı da sahaya '8 Mart Dünya Kadınlar Gününüz Kutlu olsun' yazılı pankartla çıkarken, karşılaşma öncesi iki takımın oyuncuları ısınma hareketli geçti. 30 dakika oynanan karşılaşma oldukça çekişmeli geçerken, sakatlanan oyunculara kadın doktorlar müdahale etti. Karşılaşmayı Kadına Şiddete Hayır takımı, Sigaraya Hayır takımını 1-0 yenerek kazandı.
İl Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Duygu Kırıcı, Kadınlar Günü nedeniyle dostluk maçı düzenlediklerini belirterek. "Amacımız kadına şiddete hayır, aynı zamanda sağlık çalışanına hayır demektir. Umarım ülkemizde bu dikkate alınır. Öncelikle söyleyeyim futbol oynamak çok zor. Ama erkekler hayatın her yerinde varsa kadınlarda var. Her şeye ele atabilmekte sadece erkeklerde beklentimiz güçlerini kullanmasınlar. Bizde her şeyi yapabiliyoruz, her türlü futbolu oynayabiliyoruz. Futbol erkekler içinde aslında hayır bayanlarda yapabilir. Erkekler sadece bize destek olun güç ve şiddete kullanmanızı gerekecek hiçbir şey yok" dedi.
Halk Sağlığı Bulaşıcı Hastalıklar Şube Müdür Leyla Dursun, oluşturdukları takımların doktor, hemşire, personelden oluştuğunu belirterek, "Böyle bir etkinliği Şırnak'ta başlatmak istedik. Mutlaka belki başka ilerde yapılmıştır. Özelikle kadına yönelik her türlü şiddete hayır. Ve sağlık çalışanlarına uygulanan şiddete hayır amaçlı bir farkındalık yaratmak amacıyla bende bir Şırnaklıyım ve bir Şırnaklı olarak burada sahada çok büyük keyif aldım. Kadınlar beyniyle değil fiziksel gücüyle de her yere gelebilir. Bunu da top oynayarak kanıtlamak istedik. Kadına ve sağlık çalışanına sonuna kadar hayır" dedi.
Futbol oynayan hemşire Ayşe Nur, "Çok güzeldi ve çok güzel oynadığımı düşünüyorum. Devamını diliyorum, bütün bayanları futbola davet ediyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.