Sivas'ta Fener Alayı Düzenledi

Gökhan CEYLAN/ SİVAS, () - SİVAS'ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Fener Alayı düzenlendi. Yürüyüşe katılanlar, ellerindeki bayraklar ve meşaleler ile marşlar söyleyerek Cumhuriyet'in 91'inci yıldönümünü kutladı.  Türkiye...

29 Ekim 2014 Çarşamba 20:23
Sivas'ta Fener Alayı Düzenledi






Gökhan CEYLAN/ SİVAS, () - SİVAS'ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Fener Alayı düzenlendi. Yürüyüşe katılanlar, ellerindeki bayraklar ve meşaleler ile marşlar söyleyerek Cumhuriyet'in 91'inci yıldönümünü kutladı. 
Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 91'inci yıldönümü nedeniyle Sivas'ta, Cumhuriyet Kadınları Derneği tarafından Fener Alayı düzenlendi. Dört İşletme Kavşağı'ndan başlayan yürüyüşe, Cumhuriyet Halk Partisi Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir ve partilileri, Milliyetçi Hareket Partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı. Bazı vatandaşlar evlerinin balkonlarından Türk bayrağı sallayarak yürüyüşe destek verdi. Ellerindeki bayraklar ve meşaleler ile yürüyüşe katılan yaklaşık 600 kişi marşlar söyleyerek Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı. Yürüyüş kent meydanında saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi.
Buradaki Atatürk Anıtı önünde basın mensuplarına açıklamada bulunan CHP milletvekili Özdemir, "Gerçekten Sivas'ta son bir kaç yıldır her türlü engellemelere rağmen çok coşkulu ve anlamına yakışır biçimde Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyoruz. Bugün aslında Türkiye'de karmaşık duygular içerisindeyiz. Bir taraftan sevinci, bir taraftan acıyı, bir taraftanda ülkemizin ve Cumhuriyet'imizin geleceğine yönelik endişeleri bir arada yaşıyoruz. Daha 301 işçimizi kaybetmemizin üzerinden çok fazla zaman geçmeden bugün hala bu saatlerde 18 maden işçimizin göçük altında olmasının üzüntüsünü yaşıyoruz. Görünen o ki sokakta yaşayan yurttaşlarımız, her türlü engellemeye rağmen Cumhuriyet'in değerini ve bedelini, yaşananlarla birlikte daha iyi kavrıyor. Yakın coğrafyamızda, Orta Doğu İslam ülkeleri adeta kan gölüne dönmüşken eğer biz bu ülkede Türkü, Kürdü, Çerkezi, Lazı ile birlikte bir arada yaşayabiliyorsak bunu Cumhuriyet'e, Cumhuriyet'i kuranlara ve başta Mustafa Kemal Atatürk'e borçuyuz. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyet'in temellerinin atıldığı Sivas'ta Cuhmuriyet'in 91'inci yılını kutlamanın çok daha büyük anlam ifade ettiğini söylemek istiyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.