Tarla faresiyle mücadelede çiftçinin en büyük yardımcısı leylekler

Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, () - DENİZLİ'nin Acıpayam, Çardak ve Bozkurt İlçeleri'nde çiftçilerin tarla fareleri ile mücadelesi kapsamında Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü çalışmalar yürütürken, leylekler de çiftçilerin...

27 Ağustos 2015 Perşembe 16:29
Tarla faresiyle mücadelede çiftçinin en büyük yardımcısı leylekler






Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, () - DENİZLİ'nin Acıpayam, Çardak ve Bozkurt İlçeleri'nde çiftçilerin tarla fareleri ile mücadelesi kapsamında Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü çalışmalar yürütürken, leylekler de çiftçilerin en büyük yardımcısı oldu. Traktörlerle tarlalarını süren çiftçilerin imdadına yetişen leylekler, fareleri avlayarak tarladan temizliyor.
Özellikle Acıpayam, Çardak ve Bozkurt ilçelerinde çiftçilerin korkulu rüyası haline gelen tarla fareleri, büyük emekle yetiştirilen ürünleri yiyerek ekonomik anlamda çiftçiye büyük zarar veriyor. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, tarlada ürün bırakmayan farelere karşı çiftçilere zehirli buğday, tarla sürümü ve su verilerek tarladaki farelerin boğularak temizlenmesi gibi yöntemler konusunda eğitim verdi. İl Müdürlüğü'nün tarla faresine karşı eğitimleri sürerken, leylekler Bozkurt ve Çardak ilçelerindeki çiftçinin imdadına yetişti. Çiftçiler anızlara, traktörle derin sürüm yaparken leylekler de bir taraftan tarla farelerini toplayıp besleniyor. Sürüm esnasında traktörün etrafından kaçmayan yaklaşık 300 leylek çıkan fareleri affetmiyor. Bir leyleğin günde 15- 20 fare yediği belirtildi.
Çiftçiler duruma oldukça sevinirken, İl Müdürlüğü de çiftçilerin cep telefonlarına 'leylekler için tarla farelerine karşı derin sürüm yapınız' mesajları gönderiyor.

FOTOĞRAFLI
 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.