Türkiye Otobüsçüler Konseyi'nden Galip Öztürk'e Destek

     Enver ALAS / İSTANBUL, () KARAYOLU yolcu taşıma sektöründe faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelmesiyle kurulan Türkiye Otobüsçüler Konseyi, 19. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından hakkında...

22 Ekim 2014 Çarşamba 17:05
Türkiye Otobüsçüler Konseyi'nden Galip Öztürk'e Destek






 

 

 Enver ALAS / İSTANBUL, () KARAYOLU yolcu taşıma sektöründe faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelmesiyle kurulan Türkiye Otobüsçüler Konseyi, 19. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından hakkında verilen müebbet hapis cezası Yargıtay tarafından onanan Metro Turizm'in sahibi Galip Öztürk'e destek için bir basın toplantısı düzenledi. Konsey adına açıklama yapan TOFED Genel Başkanı Mehmet Erdoğan, "Galip Öztürk hakkında yapılan şaibeli ve evrensel adil yargılanma ilkesinden uzak yargılamanın, yeniden ve adil olarak yapılmasını kamuyuoyuna duyururuz" dedi.

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED), Tüm Otobüsçüler Federasyonu (TOF), Uluslararası ve Yurtiçi Otobüsçüler Federasyonu'nun (UYOF) bir araya gelmesiyle oluşturulan Türkiye Otobüsçüler Konseyi, Metro Turizm'in sahibi Galip Öztürk'e destek için basın toplantısı düzenledi. Esenler Otogarı'ndaki yönetim binasındaki toplantıya, TOFED Genel Başkanı Mehmet Erdoğan, TOF Genel Başkanı Mustafa Yıldırım, UYOF Genel Başkanı İmran Okumuş ile karayolu yolcu taşımacılığı sektörünün temsilcileri katıldı.
Toplantıda, Türkiye Otobüsçüler Konseyi tarafından hazırlanan basın açıklaması, TOFED Genel Başkanı Mehmet Erdoğan tarafından okundu. Açıklamada, İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından hakkında verilen müebbet hapis cezası Yargıtay tarafından onanan Metro Turizm'in sahibi Galip Öztürk'ün yeniden yargılanması talep edildi.

"SEKTÖRE ÖNEMLİ KATKILARDA BULUNDU"
Erdoğan, Galip Öztürk'ün karayolu yolcu taşıma sektörüne 25 yıl boyunca önemli katkılarda bulunduğunu belirterek, "Öztürk, sektörün tek çatı altında toplanması, meslek örgütü olarak bilinirliğinin ve saygınlığının oluşturulmasında cesur adımlar attı" diye konuştu.
Mehmet Erdoğan, "Galip Öztürk, 2012 yılında 'paralel örgüt' diye bilinen grubun sonradan görevlerinden alınmış adliye ve emniyet teşkilatı içerisindeki işbirlikçileri tarafından haksız ve hukuksuz iftiralarla sindirilmek istenmiş ve bu amaçla bir süre özgürlüğünden yoksun bırakılmıştır. Galip Öztürk, bu yapılanmanın haksız menfaat taleplerine karşı geldiği için kendisi hakkında birçok asılsız soruşturma ve dava açılmıştır. Haksız suçlamalarla zan altında bırakılan Öztürk, paralel diye bilinen şer odaklarının yaptığı hukuksuzlukları her platformda dile getirmiş ve haklı mücadelesinden vazgeçmemiştir" dedi.
Basın açıklamasında, "Galip Öztürk'ün suçsuz olduğuna dair sektör olarak en ufak bir şüphemiz bulunmamaktadır" ifadelerini kullanan Erdoğan, "Bu nedenle, Galip Öztürk'ün hakkında yapılan şaibeli ve evrensel adil yargılanma ilkesinden uzak yargılamanın yeniden adil olarak yapılması hususunu kamuoyuna duyururuz" denildi.
Mehmet Erdoğan, konuşmasının sonunda ise, Türkiye genelinde hizmet veren karayolu yolcu taşımacılığı sektöründeki temsilciler arasında "Galip Öztürk Yeniden Yargılansın" adıyla bir imza kampanyası başlatacaklarını duyurdu. Erdoğan, kampanyanın aynı zamanda sosyal medya üzerinden de sürdürüleceğini açıkladı.

GALİP ÖZTÜRK'ÜN YARGILANDIĞI DAVA
Galip Öztürk, 1996’da Beyoğlu’nda Kuvvet Köseoğlu’nun öldürülmesi olayını azmettirdiği gerekçesiyle İstanbul 19'uncu Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yargılandığı davada, 2 yıl önce müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Dosya daha sonra Yargıtay’a taşındı. Yargıtay 1. Ceza Dairesi de 19 Eylül’de dosyayı karara bağlayarak, Öztürk hakkında verilen müebbet hapis cezasını onadı.

(FOTOĞRAF)

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.