Ulaştırma Bakanı Elvan: Teknenin Batma Nedeni Belli Değil

ULAŞTIRMA Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, İstanbul Boğazı açıklarında yabancı uyruklu kaçakları taşıyan teknenin batma nedeninin belli olmadığını belirtti. Teknede 3'ü mürettebat 43 kişinin bulunduğunu belirten Elvan,...

03 Kasım 2014 Pazartesi 15:05
Ulaştırma Bakanı Elvan: Teknenin Batma Nedeni Belli Değil






ULAŞTIRMA Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, İstanbul Boğazı açıklarında yabancı uyruklu kaçakları taşıyan teknenin batma nedeninin belli olmadığını belirtti. Teknede 3'ü mürettebat 43 kişinin bulunduğunu belirten Elvan, ''9 kişinin Afgan pasaportuna ulaşıldı. Diğerlerinin de Afgan uyruklu olduğu tahmin ediliyor'' dedi.
Karaman'ın Ermenek İlçesi'ndeki 18 işçinin mahsur kaldığı maden ocağındaki çalışmaları yakından etmek için bölgede bulunan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, gazetecilerin İstanbul boğazı girişinde batan tekneyle ilgili sorularını cevapladı. Teknede 43 kişinin bulunduğunu belirten Elvan, şunları söyledi:
''Bugün sabaha karşı tekne yan yatıyor. Denizin kenarına 3-4 mil mesafede Karadeniz'de tekne içerisinde kesin rakamı bilmemekle beraber sadece sağ kurtulanların ifadesinden aldığımız bilgiye göre 43 kişi olduğu ifade ediliyor. 3 kişi mürettebat diğer 40 kişinin ise hepsinin Afgan uyruklu olduğunu söyleyemeyeceğim. Sadece 9 Afgan uyruklu pasaportu tespit edilmiş Diğerlerinin da Afgan uyruklu olduğu tahmin ediliyor. 20 kişi hayatını kaybetmiş 6 kişi sağ olarak kurtulmuş. Geri kalan kişilerin arama ve kurtarma çalışmaları devam ediyor.''
Kazanın nedenin belli olmadığını ifade eden Elvan, '' Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’nden 4 ekip, Sahil Güvenlikte 7 botla arama kurtarma faaliyetlerine devam ediyor. Kazanın nedeniyle ilgili her hangi bir bilgi ulaşmış değil. Gece saatlerinde bir ihbar geldiği ve ihbar neticesinde bu arama faaliyetlerine başlandığı bize gelen bilgiler. Bu bilgilerin tamamı sağ kurtulan 6 kişiden alınan bilgiler. Teknenin kapasitesi 30 kişi civarında olduğu ifade edildi. Tekne, Büyüderedeki istasyona çekiliyor'' dedi.

FOTOĞRAFLI
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.