Üniversite öğrencileri köy okullarını boyadı

Eser AYDIN / MUŞ, () - MUŞ Alparslan Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği 3'üncü sınıf öğrencileri 'Orada bir köy var uzakta' projesi kapsamında köy okullarını boyuyor. Topluma Hizmet Dersi için başlatılan proje ile öğrenciler,...

29 Mart 2015 Pazar 10:04
Üniversite öğrencileri köy okullarını boyadı






Eser AYDIN / MUŞ, () - MUŞ Alparslan Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği 3'üncü sınıf öğrencileri 'Orada bir köy var uzakta' projesi kapsamında köy okullarını boyuyor.
Topluma Hizmet Dersi için başlatılan proje ile öğrenciler, merkeze 10 kilometre uzaklıktaki tek derslikli Karlıdere Köyü İlkokulu'na gitti. Sınıfı boyayıp temizleyen üniversiteliler, daha sonra köydeki çocuklarla birlikte hazırladıkları pasta ve börekleri yedi. Sınıf öğretmeni Sinan Çiçek üniversiteli gençlere örnek davranışları nedeniyle teşekkür ederken, sınıfları tertemiz olan çocukların ise mutluluğu ise gözlerine yansıdı.
Kendi çabalarıyla minik öğrencilerin yüzünü güldürmek ve onlara daha sağlıklı bir eğitim alanı sunmak için çalıştıklarını belirten üniversiteli gençlerden Osman Seyhan şunları söyledi:
"Okulda her şey çok eski, duvarlar uzun süredir boya yüzü görmemişti. Bu nedenle okulumuzun boya badana ihtiyacını gidermek için getirdiğimiz malzemelerle çalışmaya başladık. Bu çalışmalarda bizden desteğini esirgemeyen Gençlik Spor İl Müdürlüğü'ne ve Gençlik Merkezi'ne çok teşekkür ederiz. Karlıdere İlokulu tertemiz oldu. Öğrencilere kıyafet yardımı yapmak için tekrar okula geleceğiz."
FOTOĞRAFLI

 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.