Validebağ'a Komşu Alanda "parsel" Tartışması

Özgür ALTUNCU - Yaşar KAÇMAZ / İstanbul, () Üsküdar Validebağ Korusu'nun yanındaki otopark alanında yapılmak istenen cami inşaatıyla ilgili yeni bir tartışma ortaya çıktı. Koruya komşu Rauf Sokak'taki otopark olarak kullanılan alanın...

22 Ekim 2014 Çarşamba 17:21
Validebağ'a Komşu Alanda






Özgür ALTUNCU - Yaşar KAÇMAZ / İstanbul, () Üsküdar Validebağ Korusu'nun yanındaki otopark alanında yapılmak istenen cami inşaatıyla ilgili yeni bir tartışma ortaya çıktı. Koruya komşu Rauf Sokak'taki otopark olarak kullanılan alanın inşaata açılmasına karşı çıkan bölge sakinlerinin açtığı davada, alan "178. Parsel" olarak geçti. Dava dilekçesinde de "178. Parsel ile ilgili 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı tadilatının iptali ve yürütmenin durdurulması" istendi. İstanbul 7. Bölge İdare Mahkemesi de 178. Parsel ile ilgili yürütmeyi durdurma kararı verdi. Mahkemenin resmi kararına rağmen bugün çalışmalar yeniden başladı. Çalışmalara tepki gösteren vatandaşlar da, mahkeme kararının uygulanmasını, inşaata devam etmenin "mahkemeyi tanımamak" olduğunu dile getirdi.
178 Mİ, 197 Mİ?
Üsküdar Belediyesi ekipleri ile mahalle sakinleri arasındaki tartışmalar sürerken, bölgedeki çalışmalardan sorumlu bir yetkili, kararın kendilerini bağlamadığını, bölgenin 178. Parsel değil, 197. Parsel içinde yer aldığını söyledi. Mahkemenin karar verdiği alanın ise daha güneyde yer alan, halen otopark olarak kullanılan bir başka yer olduğunu iddia etti.
AYNI YER
Mahalle sakinleri adına davayı açan avukat Gülsün Özdemir ise bu durumu "belediyenin yeni bir oyunu" olarak değerlendirerek, "Bir kafa karışıklığı yaratmaya çalışıyorlar. Öyle bir şey yok. Dava konusu yer ile yürütmeyi durdurma kararını aldığımız yer, aynı yer" dedi. Avukat Özdemir, belediyelerin her zaman parsel çalışması yapabildiklerini, farklılığın bundan kaynaklandığını söyledi.
AVUKATIN AÇIKLAMALARI
Alanın Validebağ Korusu dışında yer almasına rağmen, koruyla birlikte düşünülmesi gerektiğini savunan Gülsün Özdemir, "Burası SİT, Koruma Kurulu'ndan izin alınması gereken bir alan. Koruyla birlikte düşünülmesi gereken bir alan" dedi. Avukat Özdemir, idarenin kararı uygulamasını bekleyeceklerini, aksi durumda suç duyurusunda bulunacaklarını da belirtti.
ÇALIŞMALAR YİNE DURDU
Bu arada, bugün öğle saatlerinde başlayan çalışmalar yeniden durduruldu. Hafriyat kamyonları geri çekildi.

 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.