Viranşehir Depremi, Kandilli'nin sistem hatası çıktı

Şanlıurfa Viranşehir'de deprem, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Viranşehir Artır Köyü yakınlarındaki depremin büyüklüğünü 5.6 olarak duyurdu. Ancak gerçek daha sonra ortaya çıktı. Kandilli uyarısı, rasathanedeki bir sistem hatasından kaynaklanmış

30 Mayıs 2015 Cumartesi 15:04
Viranşehir Depremi, Kandilli'nin sistem hatası çıktı






 Viranşehir Depremi, Kandilli'nin sistem hatası çıktı

Viranşehir Depremi, Kandilli'nin sistem hatası çıktı

Kandilli Rasathanesi deprem uyarı sisteminin Şanlıurfa için geçtiği 5.6 büyüklüğündeki şiddetli deprem bilgisinin sistem hatasından kaynaklandığı ortaya çıktı.
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapmadı, ancak Viranşehir ve köylerindeki yakınlarına telefonla ulaşan vatandaşlar herhangi bir deprem olmadığını öğrenince derin bir nefes aldı.
Kandilli Rasathanesi erken uyarı sisteminden gelen bilgi üzerine yaptığımız haberi düzeltir, okurlarımızdan özür dileriz




SON DEPREM AKDENİZDE MEYDANA GELMİŞTİ

Son deprem,
Bugün son deprem Akdeniz'Rde Denizi’nde 50 dakikada 11 deprem meydana geldi. Richter Ölçeği'ne göre 2.0, en büyüğü ise 3.9 büyüklüğünde olmak üzere 11 deprem meydana geldi ve son depremler sonucunda herhangi bir mal veya can kaybı yaşanmadı.


Son depremler Ege Denizi'nde meydana geldi. Ege Denizi'nin güneyinde yer alan Gökova Körfezi'nde, 10.29 ile 11.19 saatleri arasında en küçüğü Richter Ölçeği'ne göre 2.0, en büyüğü ise 3.9 büyüklüğünde olmak üzere 11 deprem meydana geldi. Son depremleri haberimizden takip edebilirsiniz.
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden yapılan açıklamaya göre, Bodrum'un güneyinde yer alan Gökova Merkezi'nde, bugün saat 10.29 ile 11.19 arasında en küçüğü 2.0, en büyüğü ise 3.9 büyüklüğünde 11 deprem meydana geldi.
Bu depremlerden, saat 11.02'de yerin 1.5 km derinliğinde gerçekleşen 3.9 büyüklüğündeki deprem, bölgede yaşayanlar tarafından hissedildi. Depremler, herhangi bir hasara yol açmadı.
Son Güncelleme: 30.05.2015 15:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.