'Yayla muzu' tezgahlarda

Salih BEŞKARDEŞ/ADİLCEVAZ (Bitlis), () - DOĞU Anadolu Bölgesi'nde dağlık alanlarda yetişen ve 'yayla muzu' olarak adlandırılan uçkun, Bitlis'in Adilcevaz İlçesi'nde tezgahlardaki yerini aldı. Baharın gelmesiyle karların eridiği...

03 Mayıs 2015 Pazar 13:03
'Yayla muzu' tezgahlarda






Salih BEŞKARDEŞ/ADİLCEVAZ (Bitlis), () - DOĞU Anadolu Bölgesi'nde dağlık alanlarda yetişen ve 'yayla muzu' olarak adlandırılan uçkun, Bitlis'in Adilcevaz İlçesi'nde tezgahlardaki yerini aldı.
Baharın gelmesiyle karların eridiği dağlarda bölge halkı tarafından toplanan uçkun, pazarlarda satışa çıktı. Bitlis'in Adilcevaz İlçesi'nde kilosu 5 liradan satılan uçkuna birçok ailenin geçim kaynağı oluyor. Uçkun satarak aile bütçesine katkı sunduğunu belirten Cemal Özuca, "Uçkun bitkisi yaklaşık 1 ay boyunca dağlardan toplanabiliyor. Vatandaşların çok severek tükettiği bir bitki" dedi.

FOTOĞRAFLI 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.