YPG’li Tunç’un cenazesi Silopi’de toprağa verildi

Mehmet Selim YALÇIN/SİLOPİ (Şırnak), () - SURİYE'nin Kobani kentinde, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütü ile girdiği çatışmada yaşamını yitiren YPG'li Mustafa Tunç'un cenazesi, bugün memleketi Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde...

28 Mayıs 2015 Perşembe 19:29
YPG’li Tunç’un cenazesi Silopi’de toprağa verildi






Mehmet Selim YALÇIN/SİLOPİ (Şırnak), () - SURİYE'nin Kobani kentinde, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütü ile girdiği çatışmada yaşamını yitiren YPG'li Mustafa Tunç'un cenazesi, bugün memleketi Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde toprağa verildi.
Suriye ile sınırı bulunan Şanlıurfa’nın Mürşitpınar Sınır Kapısı'ndan Suruç İlçesi'ne getirilen YPG’li Mustafa Tunç’un cenazesi karayolu ile memleketi Silopi'ye getirildi. Akşam saatlerinde kalabalık bir grup tarafından ilçeye 15 kilometre uzaklıktaki Nerdüş Köprüsü'nde karşılanan Tunç’un cenazesi, Nur Mahallesi'nde bulunan Kevser Cami'ine götürüldü. Burada dini vecibeleri yerine getirildikten sonra Tunç’un cenazesi omuzlarda yaklaşık 2 kilometre taşınarak, Başak Mezarlığı'na götürüldü. Yapılan tören ve duaların ardından Tunç’un cenazesi defnedildi.
Cenaze törenine HDP Şırnak Milletvekili adayı Aycan İrmez, HDP ve DBP ilçe yöneticileri, Mustafa Tunç’un yakınları ve çok sayıda Silopili vatandaş katıldı.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.