Zonguldak’ta Cumhuriyet Bayramı Kutlandı

ZONGULDAK'ta, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları geçen yıllara oranla daha kalabalık ve coşkuyla kutlandı. Valilik önünde Gazipaşa Caddesi'nde yapılan törene Vali Ali Kaban, Belediye Başkanı CHP'li Muharrem Akdemir, 3'üncü Jandarma...

29 Ekim 2014 Çarşamba 13:57
Zonguldak’ta Cumhuriyet Bayramı Kutlandı






ZONGULDAK'ta, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları geçen yıllara oranla daha kalabalık ve coşkuyla kutlandı.
Valilik önünde Gazipaşa Caddesi'nde yapılan törene Vali Ali Kaban, Belediye Başkanı CHP'li Muharrem Akdemir, 3'üncü Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Birol Şimşek, AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar da katıldı. Önceki yıllara göre halkın törene katılımının daha fazla olması dikkat çekti.
Vali Kaban, Belediye Başkanı Akdemir ve Tuğgeneral Şimşek'in halkın bayramını kutlaması ardından İstiklal Marşı okunurken elektrik kesintisi oldu. Öğrenciler, protokol üyeleri ve halk İstiklal Marşı'nı okumaya devam etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajı ise kısa süre sonra jeneratörün devreye girmesiyle okundu. 
Vali Ali Kaban'ın konuşması ardından resim ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verildi. Öğrencilerin şiirlerini okumasından sonra resmi geçit töreni yapıldı. Geçit töreninde en büyük ilgiyi askerler ve maden işçileri gördü. Kortejin arkasında Türk bayrağı ve Atatürk posterleriyle yürüyen emekli madenci 74 yaşındaki Osman Açıkgöz de büyük alkış aldı. Tören, emniyet ve itfaiye araçlarının geçişiyle sona erdi.
Tören sonrası, Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Orman Bölge Müdürlüğü'nce Valilik önünde halka ücretsiz fidan dağıtıldı. Vali Ali Kaban ve Belediye Başkanı Muharrem Akdemir'in de yer aldığı etkinlikte 300 fıstık çamı, ıhlamur, kestane ve mavi selvi fidanları halka dağıtıldı. Fidan dağıtımına halkın yoğun ilgi göstermesi nedeniyle kısa süreli izdiham yaşandı. Vatandaşlar, ezilme tehlikesine rağmen poşetler halindeki fidanları aldı.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.