Bakan Yıldırım: Şantiyeler basılsa da, havalimanı yapımları devam edecek

06 Aralık 2012 Perşembe 13:46
Bakan Yıldırım: Şantiyeler basılsa da, havalimanı yapımları devam edecek






ANTALYA (CİHAN)- Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, doğudaki şantiyelerin teröristler tarafından sürekli basıldığını, onlara inat havalimanı yapımlarının devam edeceğini söyledi. Yıldırım, ülkenin her karış toprağına Türk bayrağını dikeceklerini kaydetti.

Antalya'nın Kemer ilçesi Grand Haber Otel'de düzenlenen Türkiye Haber İş Sendikası 50. kuruluş yıl dönümü etkinliğine katılan Yıldırım, burada bakanlığının 10 yıllık süreçteki yatırımlarını anlattı. Türkiye'nin ulaşım ve iletişimde çağ atladığını kaydeden Yıldırım, Şırnak ve Bingöl'de yapımları devam eden havalimanı şantiyelerinin sürekli teröristler tarafından basıldığını ifade etti. Teröre inat buraya yatırımlara devam edeceklerini belirten Yıldırım, Masum insanları korkutan sindiren öldüren eli silahlı katilleri hiç kimse bize şirin göstermeye çalışmasın. Bu mücadeleyi de yapacağız, ama bir taraftan da bölgenin ülkenin her tarafındaki sorunlarını çözmek zorundayız. Hakkari´ye, Yüksekova´ya havalimanı yapıyoruz. Hafta yok ki şantiye basılmıyor, iş makineleri yakılmıyor. Onlara inat oraya da havalimanını yapacağız. Şırnak'a da Bingöl'e de bu ülkenin her karış toprağına bu ay yıldızlı bayrağı dikeceğiz. Hiç kimse heveslenmesin. diye konuştu.

Terör sorunun ülkenin başında bir bela olduğunu belirten Bakan Yıldırım, 30 yıldan fazla bununla uğraşıldığını kaydetti. Türkiye´nin hedeflerinin gecikmesi için ülke dışında ve içinde bir grubun sürekli terörü ve ayrımcılığı desteklediğini söyleyen Yıldırım, şunları söyledi: Ama hiç kimse heveslenmesin. Bu ülke öyle kolay elde edilmedi. En zor şartlarda bile kimsenin boyunduruğu altına girmemiş tek ülke Türkiye´dir. Bu millet üzerine oyun kurmaya çalışanlar bir sefer değil 10 sefer düşünmelidir. Hiçbir güç veya odak bu milleti bölemez, birliğini kardeşliğini bozamaz.

KİMİN ADINA NİYE UZLAŞACAĞIZ

Yıldırım, terör konusunda yapılan mücadeleyi eleştirenlere şu şekilde seslendi: Bölgeye 'uzlaşalım anlaşalım, niye bu kadar sert gidiyorsunuz' diyorlar. Ne uzlaşacağız kardeşim? Kimin adına uzlaşacağız? Bu toprakları şehit kanıyla sulayan ecdatlar bu toprakların sahibidir. Kim onlar adına al bu toprakların bu tarafı senin olsun diyebilir. Kim buna rıza gösterebilir. Biz bu topraklarda kader birliği yaptık. Alevi, Sünni 72 milletiyle biz bu topraklarda aht ettik. Bundan sonra da evelallah bu millet bu ülkeyi bir ve beraber ay yıldızlı bayrağımızı en yükseğe vatanımızı milletimizi ilelebet yaşatacak güçtedir. Ayrılıkçıların teröristlerin yapacağı bir iş vardır. Enerjilerini boşa harcamasınlar. Eğer söyleyecekleri fikirleri varsa gelsin söylesinler bu ülkenin kalkınmasını biraz daha geciktirmesinler. Söyleyeceğimiz budur. Terörle mücadelemiz hiç rehavete düşmeden devam edecek.

BAŞBAKAN'IN ÇOK ÇOCUK SÖYLEMİ FANTAZİ DEĞİL

Bakan Binali Yıldırım, genç dinamik nüfusun her zaman bir ülkenin geleceği olduğunu kaydetti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'çok çocuk yapın' demesine değinen Yıldırım, bunun bir fantezi olmadığını belirtti. Bunun aynı zamanda bir duygusal yaklaşım da olmadığına değinen Yıldırım, Bugün gelişmiş ülkeler iş gücü bulamıyorlar. Geri gitmeye başladılar. Hindistan´ın sırası değişti. Japonya´nın önüne geçti. Nüfus her şeyden daha büyük zenginliktir. Tabi yerli yerinde sevk edebilirseniz. Onları geleceğe hazırlayabilirsiniz. Yoksa işte çevrenizde görüyorsunuz. İnsanına, ülkesine saygısı olmayanların gözlerini kırpmadan bombaları tankları nasıl insanını üzerine doğrulttuğunu görüyorsunuz. Allah böyle zalim liderlerden böyle mazlum halkları kurtarsın. diye konuştu.

CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.