8 İlde 'paralel Yapı Operasyonu' (2)

KOCAELİ merkezli başlatılan ‘paralel yapı’ operasyonunda Edirne Emniyet Müdürlüğü’nde görevden alınan eski İstihbarat Müdürü Özgür Nikbay’ın evinde KOM şubesi ekiplerince arama yapıldı. Nikbay hakkında gözaltı kararı bulunmazken,...

08 Kasım 2014 Cumartesi 14:11
8 İlde 'paralel Yapı Operasyonu' (2)






KOCAELİ merkezli başlatılan ‘paralel yapı’ operasyonunda Edirne Emniyet Müdürlüğü’nde görevden alınan eski İstihbarat Müdürü Özgür Nikbay’ın evinde KOM şubesi ekiplerince arama yapıldı. Nikbay hakkında gözaltı kararı bulunmazken, evdeki aramanın da Kocaeli de görev yaptığı döneme ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında yapıldığı öğrenildi.
Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın arama talimatıyla geçen Ocak ayında Edirne Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürü görevinden alınan Özgür Nikbay’ın Şükrüpaşa Mahallesi Seyirkent sitesindeki evinde arama yaptı. Yaklaşık 2.5 saat süren aramanın ardından KOM şubesi ekipleri, el konulan belgelerle birlikte siteden ayrıldı. Eski İstihbarat Müdürü Özgür Nikbay hakkında herhangi bir gözaltı kararı bulunmazken, ev aramasının da Kocaeli de İstihbarat Müdürü olarak görev yaptığı döneme ilişkin 8 ilde yürütülen soruşturma kapsamında yapıldığı öğrenildi.
İki yıl önce Kocaeli’den, Edirne’ye atanan Özgür Nikbay, geçtiğimiz Ocak ayında önce İstihbarat Şube Müdürü görevinden daha sonra da açığa alınmıştı.

FOTOĞRAFLI
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.